Urbanisme

URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

El consistori enderrocarà i vendrà els solars del carrer Cavallers a l’operador privat que guanyi la licitació

L’Ajuntament de Lleida i l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU) impulsaran la construcció de 17 nous habitatges al mig del carrer Cavallers, en ple Centre Històric, en el marc d’una nova iniciativa orientada a consolidar la política de promoció de l’habitatge i l’emancipació juvenil al barri.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Agenda Urbana, Begoña Iglesias, han presentat avui dijous aquesta operació urbanística, que permetrà unificar en un únic solar les finques situades entre els números 28 i 38 de Cavallers. L’alcalde ha explicat que l’EMAU ha tancat l’adquisició dels blocs número 36 i 38 d’aquest carrer, que se sumaran a l’edifici de Cavallers 34 i al solar dels números 28-30-32 –just davant del Parador de Turisme–, que ja estaven en mans d’EMAU i Paeria. El cost de compra de tots dos edificis és de 78.660 euros.

A la tardor es durà a terme l’enderroc dels tres edificis (34, 36 i 38), que es trobaven buits i en situació de ruïna econòmica, i d’aquesta manera es conformarà una única finca de 429 metres quadrats. Tindrà cabuda per aquests 17 habitatges, d’entre 70 i 75 m², tot i que dependrà del projecte final. Larrosa ha destacat que aquesta és la tercera operació que té en marxa la Paeria al barri per promoure nous habitatges, juntament amb la licitació del solar situat entre els carrers Ereta, Alsamora i Galera i la rehabilitació de 3 habitatges pel sistema de masoveria urbana, a càrrec de la cooperativa Obrint Portes. També s’han posat 6 habitatges més de l’EMAU a lloguer per a menors de 30 anys. “Per tant, en aquests moments estan a punt de començar o ja estan iniciades tres operacions que tenen aquesta voluntat de generar un nou producte habitacional al Centre Històric en part per a gent jove, per a l’emancipació juvenil, en part per acollir noves famílies que vulguin vindre a viure tot just aquí, en aquest espai patrimonial”, ha afirmat Larrosa.

Això anirà acompanyat, ha afegit el paer en cap, per actuacions caràcter social i de dinamització econòmica. “Per a nosaltres és important que aquest nou espai que genera l’habitatge també permeti la implantació de noves activitats econòmiques. En aquest sentit, tenim diverses propostes de diferents empreses, despatxos de professionals i del moviment cooperatiu per implantar les seves seus en aquest espai del barri”, ha indicat.

La tinenta d’alcalde Begoña Iglesias, ha destacat que la voluntat de la Paeria és que aquesta promoció sigui l’emblema de la transformació del Centre Històric, “perquè hi pugui venir gent jove i professionals que puguin desenvolupar aquí les seves activitats i fer més dinàmic el barri”. Larrosa ha apuntat també que la Paeria treballa en altres operacions similars, en fins a 6 àrees situades en punts com la cantonada del carrer Cavallers amb la plaça dels Gramàtics, la plaça del Dipòsit o Veguer de Carcassona, on es vol treballar de forma concertada entre l’Ajuntament i la iniciativa privada. La fragmentació de la propietat i la complexitat tècnica i jurídica de les operacions requereixen aquest lideratge del sector públic, però hi ha interès per invertir-hi per part del sector privat, ha apuntat.

“A poc a poc anem liderant aquest procés de transformació que ha d’acompanyar altres transformacions derivades, insisteixo, l’activitat econòmica o altres accions de caràcter social i comunitari”, ha afirmat l’alcalde, que espera que al final del mandat la transformació del barri en la línia que planteja el Pla d’Actuació Municipal serà ja tangible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc