Urbanisme

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres a Barcelona

Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, uns 2.000 arbres han mort a la ciutat a conseqüència de la sequera. Les dades les ha fet públiques aquesta setmana la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, que es referia a exemplars afectats per la fase d’excepcionalitat de forma directa o indirecta. Cap dels arbres desapareguts, però, estava catalogat.

L’Ajuntament té la intenció, si les precipitacions ho permeten i no torna la sequera, de començar a l’octubre els treballs per la recuperació del verd a la ciutat, amb un pla per replantar 7.500 arbres i palmeres entre la tardor d’aquest any i el desembre del 2025. La reposició d’arbustos, gespa i flors començarà en paral·lel, però s’allargarà fins l’abril del 2026.

Segons dades de l’Ajuntament, els espais verds de la ciutat han consumit durant els darrers dos anys i mig 971.000 metres cúbics d’aigua freàtica, el 38% del total. El febrer passat, l’executiu de Jaume Collboni va anunciar una inversió de 14 milions d’euros per millorar justament aquesta xarxa freàtica per poder regar més parcs i espais verds de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia