Urbanisme

L’Ajuntament defensa que la proposta urbanística pel nou Campus de Salut és una oportunitat de dinamització social única

El passat ple de juny, l’Ajuntament de Girona va aprovar inicialment el planejament urbanístic per ubicar el nou Campus de Salut i el nou hospital Josep Trueta al sud de la ciutat. El proper 27 de juliol finalitza el període d’al·legacions i posteriorment el consistori les estudiarà.

El govern ha volgut recordar que el nou Trueta és un projecte de país que servirà per atendre més de 800.000 persones de les comarques gironines i que és alhora la gran oportunitat per dinamitzar econòmicament i socialment el sector sud-oest de la ciutat.

A més de remarcar la importància del projecte, el consistori també ha assenyalat el risc que possibles entrebancs urbanístics facin retardar el projecte. En aquest sentit, el govern ha posat en relleu la importància del nou Campus de Salut per a la ciutat de Girona i alhora ha advertit que el nou govern de la Generalitat de Catalunya, depenent de qui el lideri, pugui prioritzar d’altres projectes sociosanitaris per sobre del Trueta: “No ens podem permetre que amb el Trueta ens passin per davant i retardin 10 o 15 anys més el projecte hospitalari”, s’assenyala des del govern.

Així, l’Ajuntament ha tornat a explicar la proposta urbanística que planteja. En primer lloc, el consistori subratlla que la proposta duplica la superfície de l’actual parc de Jordi Vilamitjana i Pujol. Dels 22.620 m2 de parc actuals es passarà a 51.420 m2, aproximadament. La conversió a zones verdes de dos aparcaments per a camions i diversos solars buits permetria la renaturalització d’aquest sector, que inclouria també un camí saludable que enllaçaria Can Gibert del Pla amb Vilablareix.

Aquesta transformació urbanística contempla traslladar el parc de Jordi Vilamitjana i Pujol i els elements que ja hi són presents: l’skatepark, el parc infantil i l’espai d’esbarjo caní. Aquests serveis, així com d’altres elements que es consensuarien amb el veïnat, es mourien a la nova zona verda, situada al costat de la riera Marroc, que tindria un format similar al parc de les ribes del Ter de Domeny.

En l’espai que actualment ocupa el parc de Jordi Vilamitjana i Pujol s’hi situaria una zona residencial, amb un 40% d’habitatges de protecció oficial, amb comerç de proximitat i activitat econòmica. En aquest entorn està previst mantenir una part de la zona verda que es pot destinar a parc infantil i zona de pícnic.

El govern defensa com una oportunitat per a la dinamització social del barri que es generi un teixit mixt amb oferta comercial i d’activitat econòmica i amb nous habitatges per a una diversitat de col·lectius, també els associats al projecte del nou Campus de Salut. Aquest model permetrà fer front a les despeses necessàries per tirar endavant la transformació urbanística que requereix la implantació del nou Campus de Salut.

L’ordenació ve determinada per les restriccions que es deriven de la situació d’inundabilitat del sector, que no permet construir als terrenys més propers a la riera Marroc. Aquests, per tant, es dedicarien a zona verda i es renaturalitzarien. També s’està estudiant ubicar-hi un espai permanent d’educació ambiental que les escoles podrien utilitzar per fer-hi activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona
salut

Cirurgia robòtica pionera per treure un tumor del cap preservant els sentits

Barcelona