Urbanisme

URBANISME

Barcelona canviarà el sentit del trànsit a dos carrers d’Horta

L’Ajuntament de Barcelona modificarà el trànsit de dos carrers al nucli del districte d’Horta per millorar la mobilitat a la zona. Concretament, es tracta dels carrers Campoamor – entre Lloret de Mar i avinguda de l’Estatut- i Eduard Toda – entre Lloret de Mar i passeig Valldaura. La intervenció té un pressupost de prop de 80.000 euros i està previst que s’executi a la tardor, amb uns treballs que duraran cinc setmanes. El consistori vol corregir així “disfuncions” generades arran de la implementació de la Superilla, com l’increment del trànsit de vehicles en carrers secundaris d’aquest entorn que no estaven preparats per augments considerables de la circulació.

En tots dos casos, el sentit del trànsit s’invertirà al que hi ha actualment. És a dir, al carrer Campoamor els vehicles circularan en direcció a l’avinguda de l’Estatut, mentre que al carrer Eduard Toda els vehicles passaran a circular des de passeig de Valldaura cap a Lloret de Mar. En primer lloc, s’instaurarà un gir a l’esquerra a l’avinguda de l’Estatut amb Campoamor. En segon lloc, el carril de circulació de vehicles es desplaçarà al costat est del carrer, de manera que el carril bici (que serà en sentit ascendent) canviarà també de costat, passant del costat Besòs de la via, al costat Llobregat de la via.

Així mateix, el cordó de serveis se situarà al costat més proper a la vorera est, i es retiraran els elements urbans situats davant de l’escola FEDAC (la tanca d’escola). Al carrer Campoamor, la calçada tindrà un espai de 3,5 metres d’amplada per a vehicles, un espai d’1,5 metres d’amplada per a bicicletes amb una franja de separació amb els vehicles de 0,3 metres i finalment un cordó de serveis, al costat oposat, d’1,9 metres d’amplada. Pel que fa al carrer Eduard Toda, la intervenció només implica el canvi de sentit dels vehicles i la modificació de la parada de bus de la línia 185, actualment situada en aquest carrer, i que passarà a situar-se al carrer Campoamor. Aquest trasllat de parada farà guanyar cinc places d’estacionament de vehicles en aquest punt.

L’actuació també implicarà la instal·lació de nova senyalització horitzontal i vertical, amb l’adaptació dels semàfors, a l’avinguda de l’Estatut amb el carrer Campoamor, i al passeig de Valldaura amb el carrer Eduard Toda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia