Urbanisme

aDMINISTRACIONS

Abrera consulta a la ciutadania el pla d’ordenació urbanística

L’Ajuntament d’Abrera ha obert un procés participatiu a l’entorn del l’avanç del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), el document que ha de definir el futur mapa del municipi. Aquest estiu s’han començat a recollir propostes als barris i el procés continuarà el 16 de setembre amb un taller per treballar i recopilar propostes. El 23 de setembre s’ha convocat la primera taula territorial per al nucli urbà i els barris, i se’n celebraran diverses reunions. El procés participatiu conclourà al novembre i s’ha dissenyat seguint els objectius de desenvolupament sostenible i alineant, segons el consistori, els objectius urbanístics amb l’Agenda 2030.

Fonts municipals expliquen que amb el POUM es vol “redissenyar i dibuixar una Abrera ben cohesionada, més sostenible i accessible per a tothom i especialment que defensi les particularitats del municipi”. El nou pla ha d’establir cap a on ha de créixer Abrera com a municipi i de quina manera. El POUM defineix diferents aspectes urbanístics com ara les regulacions que afecten, d’una manera o d’una altra, tot el veïnat, com ara l’ordenació dels espais públics. Classifica les diverses parts del terme municipal en sòl urbà, urbanitzable (apte per ser transformat en sòl urbà i amb la definició del tipus de construccions) i no urbanitzable (no s’hi pot construir i ha de gaudir d’una protecció especial). També regula i ordena el patrimoni arqueològic i arquitectònic del municipi, defineix les àrees de protecció del medi ambient com espais lliures, zones verdes i la mobilitat urbana, a més del seu entorn rural i la seva relació física amb els municipis veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.