Urbanisme

Mig miler de persones es manifesten contra el pla de Ponent

Denuncien que la construcció del tercer CAP, que ha fet talar 50 arbres, obre la porta a accelerar el projecte

Prop de 500 persones es van manifestar ahir al vespre per denunciar la tala d’arbres que està comportant la construcció del tercer centre d’atenció primària (CAP) de Gavà i, per extensió, contra el pla urbanístic de Ponent, del qual l’equipament sanitari en forma part. La plataforma No al Pla de Ponent va denunciar que les obres del tercer CAP, al barri de Can Ribes, han suposat la tala de més de 50 arbres i han afectar part del turó del Calamot, amb restes d’un poblat ibèric.

“No estem en contra de la construcció d’un nou CAP, però sí de l’indret escollit, que implicarà sacrificar natura”, va lamentar en declaracions a l’ACN Josep Maria Comas. Tot i que la construcció va a càrrec de la Generalitat, els terrenys cedits pel consistori demostren, segons els opositors, que la voluntat és seguir sacrificant zones verdes per construir en un context de canvi climàtic com l’actual. El pla de Ponent preveu l’edificació de quasi 5.000 pisos a la zona entre Gavà i Castelldefels.

Comas va assenyalar que el tercer CAP de Gavà es podria haver construït en un altre barri, i va criticat que les obres es posessin en marxa a finals de juliol “amb premeditació i traïdoria”. Va recordat que preservar els espais verds de la ciutat “també és fer salut” i va acusar el consistori d’actuar en el sentit contrari. La plataforma contrària al pla de Ponent al·lega que el tercer CAP s’està construint a escassos 800 metres d’un altre centre d’atenció primària, mentre que Gavà Mar, per exemple, no en disposa de cap i falta personal en els dos centres actuals.

Els opositors al pla, que descriuen com a especulador i agressor amb el medi ambient, una visió que nega l’Ajuntament, estan convençut que les obres del CAP serviran per “accelerar” les obres del pla de Ponent, la urbanització del qual es troba als jutjats. “Sabem que és molt difícil aturar-lo. Però davant la pressa del consistori per tirar endavant el seus projectes urbanístics la mobilització popular és l’única forma que ens queda per fer-los reaccionar i demostrar-los que els veïns no estan d’acord amb aquesta manera de fer i que volen que es respecti la natura”, va afegir Comas. La plataforma preveu més accions de protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.