Societat

salut

L'OMS troba dues vacunes contra l'Ebola

Els experts de l'organització creuen que són “prometedores”

Els experts de l'OMS que han de determinar quins tractaments experimentals podrien fer-se servir per lluitar contra l'Ebola van dir ahir a Ginebra que, de moment, han trobat dues vacunes “prometedores” que podrien prevenir el contagi del virus.

Les vacunes VSV-EBO i ChAD-EBO s'han desenvolupat als Estats Units i començaran a produir-se a Europa i Àfrica aquest mes. Així ho va dir ahir la directora general adjunta de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Marie-Paule Kiney.

Si els tests de control proven que les dues vacunes són “segures” es començarien a distribuir inicialment als treballadors sanitaris dels països més afectats, Guinea, Libèria i Sierra Leone, després d'haver obtingut el seu consentiment, i, posteriorment, i en funció del resultat i la disponibilitat, s'oferiria a la població en general.

Fins ara s'ha aplicat l'antídot Zmapp a metges i persones afectades dels Estats Units, però el percentatge de curació resulta desigual i no supera el 50% de casos.

L'ONU s'ha fixat com a objectiu detenir la transmissió del virus de l'Ebola als països afectats de l'Àfrica Occidental en un termini d'entre sis i nou mesos, va dir ahir el secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, que va assegurar que “s'han mobilitzat tots els seus recursos amb aquesta finalitat“. Ban Ki-moon va demanar a tots els països més suport per a les iniciatives de l'OMS i aportacions financeres per reunir els 600 milions de dòlars que, en principi, fan falta a l'Àfrica Occidental. “Ens calen contribucions, personal, material i finançament dels governs, del sector privat, de les institucions i de les ONG”, va assenyalar.

Tot i que l'ONU, segons Ban, s'ha mobilitzat “de totes les formes possibles”, el número de casos està creixent “de forma exponencial” i i la malaltia s'està estenent més ràpid que la resposta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa