L'Arboç, capital de les puntaires un any més
Un miler de puntaires participen en el IV concurs nacional coincidint amb la 804 edició de la Fira de Santa Llúcia
L'Arboç va renovar, ahir, un any més la seva condició de capital de la punta al coixí amb una trobada que va aplegar prop d'un miler de puntaires vingudes d'arreu de Catalunya i de fora. La trobada va coincidir com cada any amb la Fira de Santa Llúcia, que enguany celebrava la 804 edició i el IV Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya.
Durant tot el cap de setmana, l'Arboç s'ha omplert de visitants d'arreu del Penedès i comarques veïnes amb motiu de la tradicional Fira de Santa Llúcia amb parades d'artesania nadalenca i alimentació repartides per tot el nucli antic. La Fira de Santa Llúcia de l'Arboç és una de les més antigues de Catalunya ja que existeixen documents que avalen que fa més de 800 anys que se celebra.
Diumenge, però, va ser el dia gran de la festa perquè al costat de la fira s'hi va celebrar la trobada de puntaires i el concurs nacional de puntes al coixí, que va acollir prop de mil puntaires d'escoles i associacions d'arreu de Catalunya i d'altres punts de l'Estat espanyol, com ara Osca.
Les millors puntaires
En acabar l'exhibició, es va fer el lliurament dels premis del IV Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya. El màxim guardó, en la categoria de blonda arbocenca, va ser per a Rosa Inglada, veïna de Calafell i membre de l'escola de puntaires de l'Arboç; en la categoria de tallar i afegir, la guanyadora va ser Aïda Pou, veïna de Bagà (Berguedà) i també membre de l'escola de l'Arboç; en la categoria de punta geomètrica, el premi se'l va emportar Josefina Estruga, també de l'Arboç, i, finalment, el premi a la millor punta contemporània va ser per a la Núria, de l'escola de puntaires de Vilanova i la Geltrú. Totes les guanyadores van rebre un diploma i una joia obra d'una dissenyadora local que reprodueix una puntaire amb el coixí. L'entrega de premis la va presidir l'alcalde, Joan Sans.