L'Ajuntament de Tiana desplegarà un programa per fomentar l'alimentació ecològica entre els escolars

Des de l'Ajun­ta­ment de Tiana s'està ela­bo­rant una cam­pa­nya d'ali­men­tació ecològica que pretén fomen­tar el con­sum de pro­duc­tes d'aquest tipus entre els veïns del muni­cipi, sobre­tot entre els alum­nes de l'escola Lola Anglada. En aquest sen­tit, el pro­grama, que estarà des­ple­gat a mit­jan novem­bre, té tres eixos d'actu­ació: els res­tau­ra­dors, els usu­ra­ris dels horts muni­ci­pals i els esco­lars de primària.

D'acord amb el pri­mer eix, s'està mirant d'intro­duir el pro­ducte fresc i ecològic en els esta­bli­ments de res­tau­ració de la vila, i apro­fi­tar que durant la pri­mera quin­zena de novem­bre tindrà lloc la set­mana gas­tronòmica del bolet, amb xer­ra­des i altres acti­vi­tats rela­ci­o­na­des amb aquest pro­ducte de tem­po­rada. La segona mesura va adreçada als usu­a­ris dels horts muni­ci­pals, que podran conèixer els avan­tat­ges dels pro­duc­tes ecològics en un taller par­ti­ci­pa­tiu d'agri­cul­tura tra­di­ci­o­nal. Per aca­bar, el ter­cer gran bloc va diri­git als esco­lars. Jun­ta­ment amb l'asso­ci­ació Xicòria, espe­ci­a­lit­zada en l'ali­men­tació ecològica, el con­sis­tori està redac­tant un pla en el desen­vo­lu­pa­ment del qual par­ti­ci­pa­ran acti­va­ment l'escola, el ser­vei de càtering i l'AMPA del CEIP Lola Anglada. El seu objec­tiu és incen­ti­var la intro­ducció d'aquests pro­duc­tes en els menús bàsics dels esco­lars, apro­fi­tant els pro­duc­tes de tem­po­rada. A hores d'ara, s'està exa­mi­nant el pro­ducte ecològic més adi­ent i s'està valo­rant quins alum­nes podrien par­ti­ci­par en la ini­ci­a­tiva –podrien ser els de pri­mer i segon de primària–. El segon tinent d'alcalde, Joan Pau Hernández (Gent), asse­gura que l'objec­tiu del pro­grama és «doble». D'una banda, «pro­mo­ci­o­nar un tipus d'ali­men­tació que millori la qua­li­tat de vida dels tia­nencs, però també –de l'altra–, un pro­ducte de pro­xi­mi­tat que pro­ce­deixi de pro­ces­sos més sos­te­ni­bles i ecològics», explica.

En prin­cipi, és una experiència pilot. Per al seu des­ple­ga­ment, ha rebut una sub­venció de 2.400 euros –la resta de la inversió, també de 2.400 euros, els assu­mirà l'Ajun­ta­ment–. La idea dels impul­sors, però, és acon­se­guir que sigui una actu­ació amb con­tinuïtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.