Administracions

Bagà congela l'IBI tot i les crítiques de CiU

Bagà ha aprovat una sèrie de modificacions pel que fa a l'impost de béns immobles (IBI) d'aquest 2017. El consistori ha donat el vistiplau als canvis amb els vots a favor dels set regidors de l'equip de govern de Compromís per Bagà (CP), l'abstenció del regidor d'ERC i els tres vots en contra de CiU.

Tal com va passar l'any passat, l'Estat ha permès una baixada del 0,92% del valor cadastral dels immobles de Bagà. Aquesta petita variació “podria haver estat molt contraproduent per al consistori, si, d'acord amb la modificació, s'hagués abaixat l'impost que es recapta de cada ciutadà”, explica Lluís Casas, regidor d'Hisenda. Per això, el que ha fet l'Ajuntament és congelar l'impost, de manera que els ciutadans pagaran exactament el mateix que l'any passat.

La idea, però, no va agradar a l'oposició, que exigia que s'abaixés l'impost d'acord amb la baixada del valor cadastral. Segons diu Casas, però, “la baixada que demanen suposaria ingressar uns 270.000 euros menys cada any i, evidentment, no ens ho podem permetre. Ni nosaltres ni cap Ajuntament”. Per la seva banda, el cap de l'oposició, Pep Llamas, considera que el govern “no és capaç de treure recursos d'altres llocs”. I des del govern, Casas reitera que “si hi ha alguna altra via per treure recursos, som tot orelles per escoltar-la”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia