Administracions

Esplugues mantindrà els senyals en català

Els senyals de trànsit d'Esplugues es mantindran, de moment, exclusivament en català. Així ho va acordar ahir el ple municipal, que va aprovar una moció d'ERC, el PSC, el PDeCAT, ICV, la CUP i Canviem Esplugues que demanava deixar sense efecte l'acord pres en el ple del març que reclamava retolar també en castellà els text explicatius dels senyals de trànsit. En aquella ocasió va ser C's el que va fer la proposta, i el PP i el PSC s'hi van sumar. Els socialistes, que encapçalen el govern municipal, van al·legar que hi votaven a favor per complir la llei de trànsit.

Ara, una nova moció impulsada per ERC deixa sense efecte la decisió si més no temporalment, almenys fins que es coneguin les conclusions de l'informe jurídic que s'ha sol·licitat a la secretaria de l'Ajuntament sobre l'assumpte. La moció recorda que la direcció general de Política Lingüística de la Generalitat va emetre una anàlisi jurídica, com va avançar aquest diari, en relació amb la decisió de retolar també en castellà. La nota recordava que el català està reconegut com a llengua oficial des del 1979. També deixava clar que no existeix un dret a la ignorància d'una llengua oficial i que cap conductor pot al·legar desconeixement de l'idioma per incomplir el senyal. I encara més quan el text del senyal complementa el pictograma, d'obligat coneixement per als conductors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia