Administracions

creixell

Una comissió analitzarà l'informe de la Sindicatura

L'alcalde defensa que la fiscalització del síndic de comptes només detecta errors “administratius”

L'oposició reclama que no s'aprovin els comptes

El ple de l'Ajuntament de Creixell va aprovar ahir els comptes del 2007, els mateixos en què la Sindicatura de Comptes ha trobat una sèrie d'irregularitats relacionades amb l'adjudicació del concurs per a la gestió de l'aigua, tal com publicava ahir aquest diari. El document considerava que la inclusió en el pressupost corrent d'aquell any d'una bestreta de dos milions d'euros pagada per la companyia restava fidelitat al resultat econòmic d'aquell any, que hauria d'haver estat deficitari i no de superàvit.

El portaveu de CiU, Jordi Llopart, va demanar a l'alcalde, Teodor Fuster (UPC-PP), que deixés l'aprovació sobre la taula mentre no s'aclaria “la interpretació i els efectes reals d'aquest informe”. L'alcalde, però, va declinar la proposta, ja que considera que l'informe tan sols detecta errors de tipus “administratiu”. Tot i això, Fuster va anunciar que el consistori crearà una comissió especial per analitzar a fons els defectes detectats per l'òrgan fiscalitzador, amb presència dels serveis jurídics. “Estem satisfets perquè ens ha permès veure com estava realment la cosa”, va assegurar Fuster.

El PSC i ICV també van votar en contra de l'aprovació dels comptes, i el grup ecosocialista va anunciar que denunciaria el nou tràmit a la Sindicatura de Comptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.