Administracions

tiana

L'oposició critica la falta de consens en l'elaboració del pressupost municipal

Tiana aprova un balanç que arriba als 8,6 milions d'euros, sense el suport del PSC ni ERC

El govern assegura que prioritzarà els serveis públics

L'Ajuntament de Tiana ha aprovat el pressupost per aquest any, que arriba als 8,6 milions d'euros i que, com en els darrers exercicis, està marcat per l'austeritat derivada de la crisi econòmica. Malgrat la reducció de les aportacions de l'Estat i la disminució dels impostos provinents de la construcció –es preveu que sigui l'1,6% dels ingressos, davant del 12% d'altres exercicis–, el govern tianenc preveu mantenir el nivell de serveis públics fonamentals, com ara els educatius i socials.

Per això, segons va dir l'alcalde, Emili Muñoz (Gent), dimarts durant el ple, l'equilibri pressupostari es basa en contenir “les taxes i els impostos” –es preveu un increment del 4,5% de l'impost de béns immobles (IBI)– i reduir la “despesa prescindible”. En aquest sentit, s'ha ajustat la despesa de personal i s'ha reduït en aquelles partides que no afecten la qualitat dels programes socials.

Crítiques de l'oposició

L'oposició, el PSC i ERC, no va donar suport a la proposta del govern tianenc. Les dues formacions polítiques van criticar que el pressupost, “que serà una càrrega per al proper govern”, no hagi tingut un consens total. De fet, la discussió del punt en el ple de dimarts, que es va allargar prop de dues hores, va passar per alt els números i es va centrar en els retrets entre el govern i l'oposició sobre la negociació a l'hora d'elaborar el pressupost.

El líder republicà, Jordi Gost, es va mostrar especialment crític en considerar-se “marginat” de la negociació prèvia. “Hi havia la possibilitat d'arribar al consens i de que nosaltres donéssim suport al pressupost, però no se'ns ha escoltat”, va lamentar. El socialista Ferran Vallespinós, que va criticar la pujada del 4,5% dels impostos –“és just el doble del que van dir que farien”–, va qüestionar les actuacions del pla de govern. “Molts dels compromisos que van adquirir, s'han incomplert”, va subratllar i va acusar el govern local de no voler aconseguir un consens de tots els grups polítics sobre el pressupost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.