Administracions

Sant Pere apujarà les escombraries un 15% per millorar el servei

La resta d'impostos i taxes s'encariran un 3% l'any que ve, d'acord amb la inflació

El ple de l'Ajuntament de Sant Pere Pescador va aprovar ahir les ordenances fiscals pel 2012. L'equip de govern va acordar ahir apujar un 3%, com l'IPC, la majoria de les taxes i els impostos. Només la taxa de les escombraries s'apujarà per sobre d'aquest 3%. En concret, s'incrementarà un 15% perquè l'Ajuntament vol millorar-ne el servei i perquè s'ha detectat que, comparativament amb altres municipis, la taxa era molt baixa en termes absoluts. Fins ara, un habitatge familiar pagava 54,06 euros l'any, i ara la taxa quedarà per sobre dels 60 euros. La repercussió més important serà per a bars, restaurants, hotels, comerços, supermercats i cases de turisme rural, que generen més residus. Pel que fa a l'impost de béns immobles (IBI), el gravamen passarà del 0,51 al 0,525.

El regidor d'Hisenda, Agustí Badosa, va explicar que les ordenances s'han elaborat amb l'objectiu de fer un pressupost de contenció per l'any que ve. Segons va dir, l'Ajuntament vol rebaixar un 10% les partides dels serveis que dóna directament, com ara el manteniment dels edificis públics. S'ha de compensar la retallada d'ingressos que tindran altres administracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.