Administracions

Administracions

Confusió per una ajuda de l'Estat

La subvenció fantasma de Cabanes

Destinen una ajuda estatal a recuperar l'església del cementiri de Cabanes i es crea una confusió per si és el municipi de l'Alt Empordà o el de la Plana Baixa

Foment diu que no consta que sigui per a cap dels dos

El pressupost de l'Estat pel 2011 preveia una subvenció de 425.000 euros per la recuperació de l'església del cementiri de Cabanes. Aquesta ajuda –que consta a les esmenes presentades per ERC-IU-ICV– ha acabat sent un problema, però, primer perquè ha generat un confusió per saber si anava destinada al Cabanes de l'Alt Empordà o al Cabanes de la Plana Baixa (Castelló de la Plana). De fet, en aquest municipi del País Valencià, el grup de l'oposició Units pel Poble ha denunciat que l'equip de govern, del PP, s'ha gastat 18.000 euros en un projecte per arreglar l'església quan la subvenció estaria adjudicada al Cabanes empordanès. El govern municipal ha dit que el Ministeri de Foment li hauria assegurat que la subvenció –es parla de 200.000 euros– era seva, tot i que l'Ajuntament no l'hauria demanat, però que s'ho ha de mirar bé. Però el conflicte no ha acabat aquí. Perquè, segons l'alcalde de Cabanes de l'Empordà, Alex Hernàndez, el seu Ajuntament tampoc havia promogut aquesta obra.

De fet, diu Hernàndez, l'anterior equip de govern va rebre una notificació dient que tenien una subvenció d'una quantitat important. Tot i això, l'Ajuntament ho va veure estrany i no va tirar endavant el projecte, i més encara perquè al cementiri actualment no hi ha cap església, “només una paret d'una antic edifici”, diu l'alcalde Àlex Hernàndez.

Al final, el misteri de la subvenció fantasma no s'ha aclarit, ja que el Ministeri de Foment ha assegurat a aquest diari que no existeix cap subvenció ni per a Cabanes de l'Alt Empordà ni tampoc per a Cabanes de la Plana Baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.