Cabrera accepta la sorra del port de Mataró, però no li retirarà la demanda

L'Ajuntament farà un estudi ambiental per reclamar els danys ocasionats

Per ara només hi ha un projecte elaborat per la direcció general de Ports sobre com s'ha de fer el transvasament de sorra a la platja de Cabrera aquest estiu. Segons va explicar l'alcalde del municipi, Joan Vilà, encara no hi ha cap data i tampoc és clar d'on sortiran el prop d'1 milió d'euros que costarà posar uns 100.000 m³ de sorra davant dels pisos del Costamar. Vilà va deixar clar a la reunió que ahir va mantenir amb el gerent del port, Joan Bellavista, que l'Ajuntament tira endavant la demanda contra el port pels perjudicis ocasionats tots aquests anys. «Està tot embastat, no volem més promeses i que ens tirin sorra per desaparèixer al cap d'uns dies», criticava Vilà. Només si les administracions competents es posen a treballar per «una proposta seriosa» l'Ajuntament aturaria el contenciós contra el port. Aquesta solució definitiva que reclama el consistori de Cabrera seria la construcció d'espigons que ajudin a retenir la sorra. «No volem anar en contra de ningú, però és clar que no s'han fet les inversions que tocaven durant molt anys, tant el port com ara Adif», afegeix l'alcalde. Per això el consistori farà un estudi ambiental per reclamar els danys ocasionats tots aquests anys.

Per la seva part, el gerent del port va dir ahir que compliran amb la seva obligació aquest estiu tot i reconèixer que s'han de buscar altres alternatives definitives. Per fer-ho, però, va dir que convindria fer un grup de treball entre les administracions competents i es va posar a disposició dels alcaldes del territori per treballar plegats. «Nosaltres no tenim les competències per fer espigons, és l'Estat. Com a mínim si s'ha d'estudiar anem tots a l'una», va dir. L'alcalde té pendent divendres una reunió amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.