Medi ambient

El Consell declara la finca de Penya d'Almenara reserva de Fauna

AE-Agró, que gestionarà la zona, va impulsar la seua protecció pel seu alt valor faunístic

El passat 9 de setembre, el DOCV publicava l'aprovació de la reserva de fauna de la finca de Penya, una iniciativa promoguda per Acció Ecologista-Agró. Així que, des del divendres dia 10, aquest paratge saguntí, ubicat a la marjal d'Almenara i sota la custòdia de l'organització ecologista, està protegit amb aquesta figura jurídica específica per a espais naturals xicotets en extensió, però amb poblacions excepcionals d'espècies de fauna silvestre.

Les 20 hectàrees de la finca destaquen per la presència de poblacions importants de tortugues d'estany, fotges de banyetes, galls de canyar, samarucs, carregades i fumarells de galta blanca. Totes aquestes espècies estan catalogades com a «prioritàries» en l'Ordre 18/2010, de 26 d'agost, de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, que declara la reserva de fauna de la finca de Penya.

A partir d'ara, es limita l'extracció d'aigua i qualsevol alteració del medi físic o de les comunitats biològiques de la finca. De la mateixa manera, aquesta declaració prohibeix el depòsit o l'abocament de qualsevol material orgànic o inorgànic, així com la destrucció o modificació de tanques, cartells o altres instal·lacions. I, naturalemt, queda també prohibida tant la caça com la pesca d'exemplars de fauna silvestre i la introducció de fauna i flora exòtica. La circulació de vehicles queda restringida només als llocs habilitats.

A més, la declaració de la finca de Penya com a reserva de fauna també implica una sèrie d'actuacions encaminades a la conservació d'aquest espai natural d'alt valor faunístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.