Medi ambient

medi ambient

Torelló porta l'ACA a fiscalia per no descontaminar un pou d'aigua potable

L'Ajuntament diu que la Generalitat els ha dit que ho deixa de fer fins a tenir pressupost

El pou aporta un 60% de l'aigua que consumeix el municipi

L'Ajuntament de Torelló (Osona) ha decidit denunciar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a Fiscalia, perquè ha deixat de descontaminar un pou d'aigua potable que aporta el 60% de l'aigua de consum al municipi. Segons va explicar l'alcalde de la població, Miquel Franch, a mitjan setembre es va clausurar el pou, perquè uns controls van confirmar que l'aigua tenia un nivell de percloroetilè superior al límit aconsellable. Divendres passat, l'ACA va comunicar al consistori que no reprendrà les tasques de descontaminació fins que no sàpiga quina aportació tindrà dels pressupostos del govern. L'alcalde de Torelló tem que aquesta decisió de l'ACA comporti que no es pugui abastir la població els mesos de maig, juny i juliol.

L'alcalde, va anunciar que els serveis jurídics de l'Ajuntament i uns d'externs redacten el document que es farà arribar a Fiscalia la setmana que ve. L'alcalde va qualificar la situació de “molt greu” i es va mostrar molt sorprès que l'ACA, després de gairebé nou anys treballant per descontaminar-ne l'aigua, hagi deixat d'actuar de cop i volta per un aspecte “simplement burocràtic”, diu Franch. L'alcalde també va demanar explicacions a l'empresa que s'encarregava de la descontaminació i diu que els va contestar que l'ACA no havia fet les retribucions econòmiques pertinents.

LA FRASE

La situació és molt greu perquè després de nou anys s'ha deixat d'actuar de cop i volta
Miquel Franch
alcalde de torelló


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.