Medi ambient

Tavernes aplica un pla novell d'actuació contra el morrut roig

L'actuació està considerada com a barata i no s'observa cap impacte ambiental ni molèsties al veïnat

L'Ajuntament de Tavernes aplica aquestos dies, un pla d'accions encarades a la prevenció i tractament de l'insecte parasitari “morrut roig” (Rhynchophorus ferrugineus) que està infectant les palmeres de la Vall.

Els informes tècnics del consistori confirmen que fins ara mai no s'havia aplicat un tractament sistemàtic i continuat en el temps, per lluitar contra aquest escarabat tan perillós i perjudicial per a les palmeres. És eixa falta de tractament sistemàtic i continuat els anys passats la que ha provocat que a l'estiu hagen aparegut exemplars de palmeres infectades.

El tractament que recomanen els experts és l'acció interna, amb la combinació de polvorització i injecció d'insecticida directament a la copa de la palmera quatre vegades a l'any, dues a la primavera i dues a la tardor, coincidint amb el cicle vital i reproductiu de l'insecte.

El nou sistema adoptat per la regidoria de Manteniment d'Infraestructures de l'Ajuntament de Tavernes amb la col·laboració del Taller Ocupacional de Jardineria instal·la a cadascuna de les palmeres tractades un tub que va des de la copa fins a uns dos metres i mig de la base i, quan s'ha de repetir l'actuació, els operaris només han de connectar el tub i procedir a injectar el tractament preventiu. També a cadascuna de les palmeres tractades, com és norma en accions fitosanitàries en zones urbanes, s'ha fixat un cartell informatiu del tractament i la data en que s'ha realitzat.

El mètode adoptat pel govern municipal evita prohibir l'estacionament, la retirada de vehicles o els talls de trànsit per situar la grua des de la qual és realitzarien les accions de tractament. El sistema totalment novell, evita problemes de circulació, deixar sense ús places d'aparcaments i molèsties a vianants i veïns.

És la primera vegada que un govern municipal de Tavernes tracta de forma seriosa, planificada i sistemàtica les palmeres afectades per l'insecte, que si no és eliminat, ocasiona la mort de l'arbre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.