Medi ambient

El govern de Dénia se situa del cantó dels afectats per la Llei de Costes

Es presentarà al Ple una moció de suport a les reivindicacions de l'Associació d'Afectats de les Plateges Nord

L'equip de Govern té previst presentar al pròxim ple de l'Ajuntament de Dénia una moció de suport a les reivindicacions de l'associació Afectats platges nord de Dénia. La proposta també inclourà la petició que aquestes demandes siguen incorporades al text de la reforma de la Llei de Costes que el Ministeri de Medi Ambient ha iniciat.

Entre les propostes que s'hi realitzen destaquen la definició de ribera de mar i del concepte de platja i l'anul·lació de l'aplicació retroactiva de la Llei de Costes. Els associats també sol·liciten que es revise la causalitat de la regressió, entenent que si la causa és humana, s'ha d'actuar contra ella i contra els seus causants, però no contra els propietaris, a qui consideren víctimes.

Demanen, així mateix, una compensació justa que permeta al propietari, en cas d'expropiació, poder triar el tipus d'indemnització (concessió, diners o permuta). La protecció de les propietats legals així com de les platges, a través de la regeneració, obres de defensa, murs i espigons, i acabar amb l'aplicació “arbitrària” de la Llei de Costes.

Aquesta bateria de demandes s'arreplega en un document elaborat per la Plataforma Nacional d'Afectats per la Llei de Costes, a la qual pertany l'Associació Platges Nord de Dénia, i ha estat revisada en l'assemblea de la plataforma que ha tingut lloc aquest cap de setmana en El Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.