Medi ambient

Vallès Occidental

L'Estat aturarà el gasoducte a Hostalric

Queixes a Sabadell per la “inutilitat” de la infraestructura

L'entitat ecologista ADENC, la Unió Esportiva Sabadell i els grups polítics de l'Entesa de Sabadell i l'Altraveu de Castellar han donat a conèixer el contingut d'una carta de la directora general del gabinet del Ministeri d'Indústria, María Rodríguez de la Rúa Beristai, en la qual reconeix que les obres del gasoducte Martorell-Figueres de l'empresa Enagás no serviran per connectar amb França i que la infraestructura s'aturarà a Hostalric. I ho justifica per la decisió de l'Estat francès d'optar per la interconnexió de xarxes a través del gasoducte de Biriatu-Larraine, al País Basc, en comptes de fer el tram de Figueres-Barbairan.

Tot i que la xarxa s'utilitzarà per donar servei a Catalunya, les entitats censuren l'obra perquè es tracta d'una inversió de 42 milions “inútil” que està sobredimensionada, perquè té un alt cost ambiental, ja que suposa “una destrucció d'espais naturals innecessària”. Critiquen que l'obra es fa sense coneixement de la zona i canviant el sistema constructiu, que no es té autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua, que no s'han definit els projectes de restauració dels espais i que no hi ha control dels treballs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.