Medi ambient

Maresme

La sorra triga a arribar a les platges

Premià de Mar començarà dilluns el transvasament d'arena des del port

Silenci de la Generalitat sobre altres regeneracions al Maresme

Premià de Mar segur que tindrà sorra a la platja aquest estiu. O com a mínim és el primer a posar fil a l'agulla per mantenir un litoral històricament castigat per la falta d'arena. Dilluns es posarà en marxa l'habitual transvasament de sorra acumulada a la banda de llevant del port fins a les platges de Bellamar i Pla de l'Ós. Un transvasament que es paga amb capital privat, provinent de l'empresa gestora de les instal·lacions. Segons les dades facilitades des del consistori, l'actuació es farà de dilluns a divendres, mourà fins a 60.000 m³ de sorra i s'allargarà fins al 15 de juny. L'accés dels banyistes durant els dies feiners quedarà prohibit a la zona, però el cap de setmana s'hi podrà tornar a posar la tovallola. L'anunci de la regeneració anual s'entén com una bona notícia pels premianencs, tot i que alguns ja aventuren una certa precipitació per qüestió de dates i encreuen els dits perquè no hi hagi més temporals que destrossin la feina feta.

L'exemple de Premià de Mar de moment no el seguirà cap altre dels municipis del sud del Maresme que arrosseguen problemes amb el seu litoral. En aquest sentit, ni el Masnou ni Vilassar de Mar tenien ahir cap notícia del Departament de Costes per anunciar l'esperada actuació a les seves platges. Vilassar de Mar precisava, a més, que el seu litoral presentava un bon aspecte pel que feia a extensió. Cert que queda encara un marge, curt, de temps per actuar, però a hores d'ara no hi ha cap confirmació en ferm sobre la promesa d'una solució definitiva per la regressió de les platges al Baix Maresme que tant des del Ministeri de Medi Ambient com des de la Generalitat van informar al seu moment. Les retallades que aplica el govern català no auguren res de bo a l'abocament de sorra. El Ministeri, a més, ja va deixar clar que no serà ell qui tornarà a regenerar les platges amb el vaixell draga. Un sistema que s'ha vist ineficaç i que va costar 20 milions d'euros. Fa poc més d'un mes, fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat asseguraven que els tècnics estaven a punt d'enllestir el pla de reposició de sorra “en aquells punts on sigui estrictament necessari”. Si el temps acompanya i no hi ha sorpreses en forma de llevantada, potser el litoral del sud haurà de passar amb les platges que té. Aquest any, però i el que ve?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.