Medi ambient

Dos anys de retard en el Pla Acústic d'Algemesí

L'Ajuntament d'Algemesí incompleix la Llei valenciana (Llei 7/2002) i la Llei estatal (37/2003) sobre el soroll

L'actual equip de govern ha dedicat els seus esforços i els diners municipals a grans megaprojectes però no ha tingut cura de treballar en aquestes qüestions que milloren la convivència quotidiana però que no són tan espectaculars a l'hora de recaptar vots. I ho ha fet, fins i tot incomplint, no sols la normativa superior genèrica —que òbviament està obligat a respectar— sinó fins i tot terminis concrets que la pròpia administració li ha fixat.

La declaració d'impacte ambiental d'Algemesí, publicada per Conselleria en 2008 (DOCV 19-06.2008) establia clarament que calia continuar treballant en matèria acústica i presentar un Pla Acústic abans del 30 de setembre de 2010.

Des d'aleshores ençà, l'Ajuntament ni ha continuat treballant en matèria acústica ni tan sols ha començat a treballar-lo. Aquest comportament li sembla al grup polític Més Algemesí “una greu irresponsabilitat per part seua i un desentendre's total de les seues funcions. Resulta increïble que fa un any presentàrem una moció sobre el soroll i que no s'haja fet res al respecte, tot i que l'equip de govern sí que sabia que havia expirat el termini imposat per Conselleria”.

Siga com siga, l'Ajuntament d'Algemesí està incomplint una part important de la declaració d'impacte ambiental i s'arrisca, novament, a que Conselleria emeta una nova declaració complementària dictant l'incompliment d'aquest punt de la declaració, tal i com ja feu en el tema dels pous d'abastiment de l'aigua potable.

Per un altra banda, i això és el que preocupa el grup polític denunciant, s'està perjudicant els ciutadans d'Algemesí al no tenir un estudi objectiu que determine els problemes acústics reals i al no elaborar una normativa adequada a aquests problemes que permeta resoldre o minimitzar els conflictes.

Més Algemesí, ha presentat una moció davant el plenari, perquè la municipalitat fixe com a prioritat la confecció d'aquest Pla Acústic que porta sense fer-se més de dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.