Medi ambient

medi ambient

Nou parc a les capçaleres del Ter i el Freser

El conseller de Sostenibilitat ha anunciat l'inici del procés per crear-lo

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar ahir l'inici del procés per crear el nou parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, al Ripollès. L'objectiu de la conselleria és tenir-lo enllestit abans que acabi la legislatura, segons l'ACN. La mesura, que es consensuarà amb el territori, ha de permetre ampliar el nivell de protecció de l'espai, que ja forma part del pla d'espais d'interès natural i de la Xarxa Natura 2000. La zona té 12.500 hectàrees en vuit municipis, de les quals el 80% se situen a Setcases i Queralbs. El futur parc inclou els principals cims de la comarca, així com el naixement dels seus dos rius més importants, el Ter i el Freser.

Vila va afirmar que “la petició del territori del Ripollès mostra el seu compromís amb els valors naturals que cal conservar; veuen que el medi ambient també pot ser un factor d'atracció turística i econòmica a la comarca a partir de la posada en valor i la gestió d'un espai natural protegit”. El conseller recorda que la declaració de parc natural “ha d'anar lligada a una acció i una gestió a l'altura de l'espai protegit, ja que, si no, aquest es devalua i perd el sentit que el fa atractiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.