Medi ambient

Medi ambient

Antex, sancionada amb 10.000 euros per abocaments

L'empresa d'Anglès va recórrer al jutjat la sanció del consell, però una sentència dóna la raó a l'ens comarcal

Una sentència del jutjat de Girona dóna la raó al Consell Comarcal de la Selva en el contenciós que va interposar l'empresa Antex d'Anglès, que va ser sancionada l'any passat perquè sobrepassava la càrrega contaminant en els abocaments d'aigua a la depuradora. En aquell moment, el consell va sancionar l'empresa amb 6.000 euros, més 4.000 que havia d'abonar en concepte de valoració dels danys. Segons fonts del consell, però, els paràmetres que s'exigeixen a la fàbrica són “molt estrictes”. D'altra banda, es calcula que entre un 40 i un 45% de l'aigua que tracta la depuradora d'Anglès, que està molt deteriorada, prové de la fàbrica.

La depuradora d'Anglès es va estrenar el 2003 i fins a l'octubre del 2009 la va gestionar l'ACA, fins que va passar-ne la gestió al Consell Comarcal de la Selva. El responsable de l'àrea de Medi Ambient del consell, Josep Roquet, va explicar que, quan el consell se'n va fer càrrec, els tècnics ja van detectar “deficiències estructurals” a la depuradora, tot i que les instal·lacions tenien només sis anys. El Consell Comarcal i l'ACA hi han fet reparacions puntuals per valor de 70.000 euros, però ara ja és urgent fer-hi una reforma més àmplia.

LA XIFRA

40%
Entre el 40
i el 45% de l'aigua residual tractada a la depuradora d'Anglès prové d'Antex.

El vistiplau del consell al projecte de reforma, aviat

L'ACA té pressupostats 1,6 milions per fer les reformes urgents que necessita la depuradora i preveu començar les obres aquest any. El projecte, de fet, ja és en mans dels tècnics del Consell Comarcal i s'ha de validar per després tornar-lo a l'ACA, que és qui licitarà l'obra. Antex té un permís d'abocament molt restrictiu, en part perquè representa gairebé la meitat de l'aigua tractada. “Vam heretar la depuradora amb tecnologia que no ha funcionat, i té un tanc metàl·lic que porta molts problemes perquè no està ben segellat”, van confirmar des de l'àrea tècnica del Consell Comarcal, que preveu donar aquesta setmana el vistiplau al projecte, en què també ha participat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia