Medi ambient

La UPC dirà si l'ecoparc de Montcada contamina

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els ajuntaments de Montcada, Ripollet, Barberà, Santa Perpètua i la Llagosta han decidit encarregar un estudi a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per comprovar els nivells de concentració de formaldehid que pugui generar l'ecoparc 2, ubicat a Can Cabanyes. L'ens, d'acord amb l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) demanarà a la Direcció General de Qualitat Ambiental si cal introduir nous paràmetres en les llicències ambientals a empreses, amés d'encarregar un estudi de les existents, ja que segons la UPC, els nivells de formaldehid que es troben a la zona “no difereixen dels d'altres zones urbanes i industrials”.

La mesura es produeix després de conèixer un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV), en el qual es conclou que s'han detectat nivells relativament elevats de formaldehid, una substància potencialment cancerígena, i de compostos orgànics volàtils a prop de l'ecoparc 2,

El departament de Territori i Sostenibilitat també va assegurar ahir que els nivells de contaminants compleixen la normativa que estableix la Unió Europea per minimitzar els riscos sobre el medi ambient i la salut. I recorda que ja va requerir l'any 2011 un pla de vigilància i mesures concretes per solucionar les superacions de formaldehid detectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia