Medi ambient

Més de 200 litres acumulats en tres comarques gironines

Els serveis d'emergència van atendre 1.803 trucades arreu de Catalunya, de les quals 497 corresponen a l'Alt Empordà

Protecció Civil manté durant tot avui l'alerta per inundacions

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat, per les incidències que han provocat les pluges, l'alt cabal de molts rius i per la previsió de més pluges del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Pel que fa a l'acumulació, es manté la previsió d'afectació al nord-est del país amb màxima afectació a l'Alt Empordà, on a Cabanes i a Espolla s'ha superat el llindar, amb 180 litres per metre quadrat i 100 l/m² en 24 h respectivament. De fet, ahir a Figueres van arribar al màxim, amb 188 l/m². En tot l'episodi –que es preveu que acabi a la matinada– es podran acumular més de 200 l/m² a l'Alt Empordà, a la Garrotxa i al Ripollès. A Banyoles les precipitacions acumulades van arribar als 177 litres per metre quadrat.

Pel que fa a l'estat de la mar, es pot superar el llindar d'onades per sobre els 2'5 m d'altura a tot el litoral del país, amb mar de fons de l'est i nord-est. De cara a demà baixarà la intensitat del fenomen al litoral central i sud, tot i que s'intensifica a la zona de l'Empordà i a la Selva, amb onades que poden superar els 4 m d'altura. L'altura màxima de les onades podrà assolir els 6 metres.

Quant a la situació dels rius i les rieres, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha anat informant de l'augment significatiu dels cabals dels rius. Els rius Ter, Muga, Llobregat, Fluvià, Foix, Terri, Ter i Llobregat són els que comporten més risc i han arribat al nivell d'alerta. Les pluges també van provocar incidències en altres activitats. Durant tot ahir els serveis d'emergència van atendre un total de 1.803 trucades, de les quals 497 corresponen a l'Alt Empordà i, d'aquestes, 274 a Figueres, 76 a Vilafant i 31 a Vilamalla.

LA XIFRA

200
l/m²
són els que preveuen que del dia 27 al 30 s'hagin acumulat a l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia