Medi ambient

Obertura i revisió anual del Partidor de les Aigües a Banyeres de Mariola

Com cada últim dissabte de març de cada any en el que s'obri i revisa el Partidor de les Aigües, i amb motiu de la recent declaració B.I.C. de la Ruta dels Molins Paperers de Banyeres de Mariola, la regidoria de Patrimoni va organitzar el dissabte 28 de març una jornada de posada en valor del patrimoni hidràulic de la localitat realitzant-se una excursió per la vora de la sèquia del Reg Major i en la que es va descobrir la importància de l'Assut de la Tosca, documentat ja en època del Rei Jaime I, com punt crucial i important on es realitza la captació d'aigües del Vinalopó i inici de la sèquia del Reg major.

El recorregut pel bosc de ribera va finalitzar en el Partidor de les Aigües, element que forma part del BIC, i en el qual tots els anys l'últim dissabte de març es reuneixen els Sindicats del reg de Banyeres, Bocairent i Beneixama per procedir a la seua obertura mitjançant tres claus diferents amb la finalitat de realitzar la neteja dels restes que durant l'any es dipositen en el seu interior i per a que la distribució de les aigües corresponents a cada població s'efectue en la correcta proporció establerta.

En aquesta ocasió van ser convidats de rellevància Enrique Aguilar Valls, president del Tribunal de les Aigües de València, així com dos síndics d'aquest Tribunal que es reuneix setmanalment a la Porta dels Apòstols de la catedral de València, a més del l'inspector del Patrimoni de la Conselleria de Cultura, Luis Pablo Martínez Sanmartín,

Els síndics del Tribunal de les Aigües es van mostrar interessats en conèixer les formes de distribució de l'aigua del riu Vinalopó i van ressaltar la importància de la declaració BIC d'aquest conjunt patrimonial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia