Medi ambient

Denúncia d'una altra entrada de cargol poma

Agricultura critica que hi ha hagut una introducció dolosa a l'Ebre

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha denunciat als Mossos d'Esquadra una altra “introducció dolosa” de cargol poma, que es va detectar ahir a l'hemidelta dret de l'Ebre, concretament al terme de Roquetes. Arran del cas, la Generalitat va posar en marxa un seguit d'actuacions urgents per evitar la propagació del nou focus i mirar d'eradicar-lo, principalment, mitjançant el tancament del desguàs amb sacs de sorra per evitar derives. També es va dur a terme el tancament de les entrades i sortides d'aigua de l'arrossar on es va detectar el focus i es va engegar una prospecció de la zona per retirar els cargols.

Des del departament de la Generalitat es va voler puntualitzar que fins ara només s'han detectat focus puntuals de la plaga al marge dret que ja han estat eradicats. La introducció dolosa de 43 cargols adults, però, podria provocar que l'espècie invasora es propagués també per aquesta banda del delta. Dies enrere i ja al Baix Empordà, la Generalitat va presentar una denúncia similar a la d'ahir.

Els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra continuen fent controls en vehicles per evitar més introduccions de cargol a la zona, tant al delta de l'Ebre com a Pals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia