Medi ambient

Alerta ecologista per l'ampliació de Basf

El grup ecologista Gepec-EdC alerta ara dels riscos per al medi ambient que podria suposar l'anunciada ampliació –el mes de maig passat– de les instal·lacions que l'empresa química Basf té a Tarragona. A través d'un comunicat, els ecologistes asseguren que la firma ha sol·licitat autorització ambiental per a una altra factoria al seu complex que serviria per ampliar la producció de fungicides en 6.000 tones l'any.

Les xifres que presenten els ecologistes parlen d'una nova situació que suposaria crear més de 34.000 tones de residus perillosos l'any i que també implicaria fer un ús més gran de la torxa d'incineració de residus. Des de Gepec la preocupació se centra en la proximitat que hi ha entre el complex de Basf i nuclis poblats –a 50 metres d'un bloc de pisos de la Canonja, a un quilòmetre de Bonavista i a cinc quilòmetres de Tarragona– i els riscos que això representa. “Basf ja ha tingut problemes per no haver valorat riscos ambientals anteriorment”, afirmen a través d'un comunicat, fent referència a una sentència del TSJC del 2008 que va anul·lar una autorització ambiental a l'empresa perquè no avaluava el risc d'un accident amb efecte dominó.

A l'altra banda de la balança hi ha la inversió de 21 milions que suposa l'ampliació i la creació d'una trentena de llocs de treball qualificats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia