Medi ambient

La plataforma en defensa del litoral s'activa

S'ofereixen a Costes per col·laborar i evitar “errors del passat”

Aquest any no es farà cap més actuació

Un nou pas de la plataforma en defensa del litoral maresmenc va tenir lloc ahir després de la reunió que alguns dels seus membres van mantenir amb la responsable de la demarcació de Costes a Catalunya, Maria Toledano. L'objectiu de la trobada era saber de primera mà les intencions del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient després d'anunciar un pla de regeneració de les platges del Maresme en els 15 anys vinents amb una inversió mínima de 30 milions d'euros. L'actuació d'urgència a la platja de Malgrat de Mar aquest estiu que va ser el detonant per impulsar la creació de la plataforma cívica serà per ara l'única que es portarà a terme aquest any. Així ho va confirmar des de la plataforma Mauricio Pulido, en sortir de la reunió, en què va quedar clar que s'escoltarà el territori a través dels ajuntaments i el Consell Comarcal. “No es preveu fer res més i això ens dóna un marge de temps per ser crítics i col·laborar amb la gestió del litoral”, assenyala el portaveu.

La demarcació de Costes està pendent d'avaluar l'experiència de la prova pilot que s'ha fet aquest estiu a la platja de Malgrat de Mar, en què s'han instal·lat espigons geotèxtils. S'haurà de confirmar amb els primers temporals si aquestes estructures flexibles són útils per mantenir la sorra després de dipositar-hi 114.000 m³ de sorra que es va extreure del fons marí. Els mesos vinents, segons es va concretar en el transcurs de la reunió, es treballarà per consolidar la platja de Malgrat amb dunes, una actuació que va quedar pendent per després de l'estiu. En canvi, no hi ha calendari per continuar el pla de treball que consistia a regenerar les platges més erosionades entre Montgat i el Masnou.

Mocions de suport

La plataforma continua rebent el suport dels ajuntaments, que en els plens aproven mocions en què reclamen una bona gestió del litoral amb la implicació d'experts de diferents sectors. Ja s'hi han sumat els dos Arenys, Premià de Dalt, Canet de Mar, Malgrat de Mar i, el darrer, Premià de Mar. “Es reconeix que és la zona més erosiva del litoral. Som conscients del problema i el paper del turisme a la nostra comarca, però també s'ha de cuidar el medi ambient, i no cometre errors del passat”, assenyala.

LA XIFRA

114.000
metres cúbics de sorra s'han abocat aquest estiu a la platja de Malgrat de Mar amb el vaixell draga.

LA DATA

29.06.15
Neix la plataforma cívica que proposa un nou model de gestió del litoral del Maresme.

LA FRASE

Som conscients del paper del turisme, i també del medi ambient; i no cometre errors del passat
Mauricio Pulido
pescador i membre de la plataforma


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia