Medi ambient

La Universitat Jaume I se suma al repte d'Ecovidrio per a reciclar 4.000 quilos

La universitat que més recicle rebrà 5.000 euros que en el cas de l'UJI es destinarien a un aparcament per a persones amb discapacitat

La Universitat Jaume I se suma a «The Vidre Games – El Repte del Vidre», una competició engegada per Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d'envasos de vidre a l'Estat.

La competició té com a objectiu recuperar almenys 20.000 kilograms d'envasos de vidre entre les cinc universitats públiques valencianes i la universitat guanyadora rebrà un premi de 5.000 euros que, en el cas de Castelló, es destinarà a proposta de l'estudiantat a la construcció d'un aparcament per a persones amb discapacitat.

Cada universitat s'ha fixat un objectiu específic en funció del nombre d'alumnes. Així, la Universitat Jaume I de Castelló intentarà recuperar 3.943 kg (8.960 envasos), la Miguel Hernández d'Elx 510 kg (1.158 envasos de vidre) i la Universitat Politècnica de València 4.340 kg (9.864 envasos). Les tres universitats participen en la primera fase del projecte, al que se sumaran en una segona fase la Universitat d'Alacant i la de València. Entre els cinc centres s'espera recuperar més de 20.000 kg d'envasos de vidre.

El guanyador de les cinc universitats es confirmarà a finals de febrer, una vegada finalitzen ambdues fases i tots els estudiants hagen participat. Resultarà vencedor el que supere en major percentatge el seu objectiu establit, rebent premis valorats en 5.000 euros.

En el cas de Castelló el premi s'invertirà en la construcció d'un pàrquing per a minusvàlids. Per a açò, «Ecovidrio» ha desenvolupat una enquesta en cada universitat i els propis estudiants han proposat els premis que els agradaria rebre.

«Ecovidrio» ha instal·lat en cada campus un contenidor, dissenyat especialment per a aquesta acció, amb un marcador digital que comptabilitza el nombre d'envasos que es van dipositant i una pantalla que emet missatges d'ànim per a incentivar als joves al fet que continuen reciclant. Així mateix, diversos responsables d'Ecovidrio i voluntaris dinamitzaran la campanya lliurant als alumnes borses perquè puguen transportar el vidre fins al contenidor, marxandatge i algun paquet d'experiències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia