Medi ambient

Rubí posa fi a l'abocador de Can Carreras

L'Agència de Residus ordena que no hi entrin deixalles quan s'arribi al límit

L'Ajuntament de Rubí, les formacions polítiques, la Plataforma Rubí Sense Abocadors i els veïns del municipi en general ja tenen motiu per respirar més tranquils en veure com finalment s'ha acomplert un dels objectius que reivindiquen i que fa un any els va fer sortir en protesta als carrers: el tancament de l'abocador de Can Carreras, que gestiona l'empresa Vertispania SL. L'Agència de Residus (ARC) va resoldre finalment el 29 de març, després d'iniciar un expedient l'agost del 2015 per saber si havia excedit la quota de deixalles no perilloses, que cessés l'entrada de residus a les instal·lacions com a mesura cautelar en considerar que havia excedit el límit de la seva capacitat, en superar les 78.000 tones.

La decisió anirà acompanyada d'un pla de clausura i tant Montse Rousse com Joaquim Gràcia, membres de la plataforma, ja van avançar que sol·licitaran a l'ARC que obligui l'empresa a retirar l'excés de residus abocats a Can Carreras i continuaran lluitant contra el de Can Balasc. Amb aquesta resolució s'acaben anys d'enfrontaments judicials i protestes, que van acabar el maig de l'any passat amb una moció al ple per reprovar l'actuació del director de l'ARC, Josep Maria Tost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia