Medi ambient

Millora dels ecosistemes fluvials a la Costa Brava

Es planificaran desbrossaments i podes al Port de la Selva, Colera i Llançà

El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat la signatura d'un conveni de col·laboració amb el Consorci Costa Brava, els ajuntaments de Colera, Llançà i el Port de la Selva (Alt Empordà), i el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) per dur a terme actuacions de conservació i millora dels ecosistemes fluvials (fluvials o lacustres) de la Costa Brava nord.

Podes i desbrossaments

El conveni aprovat té com a àmbit geogràfic els següents cursos fluvials, que discorren pels termes municipals de Colera, Llançà i el Port de la Selva (Alt Empordà): riera de Molinàs (torrent de l'Infern); riera de Garbet; riera de Llançà (torrent de la Balmera), i riera de Romanyac o Rubiés.

Els treballs inclouran podes i desbrossaments per afavorir la qualitat del port arbori, la tala i arrencada d'espècies vegetals al·lòctones, l'eliminació de restes vegetals mitjançant la trituració, i la creació o adaptació de biòtops per a la fauna o la reforestació del bosc de ribera.

L'execució dels treballs, la coordinarà el CERM, de comú acord amb el Consorci Costa Brava i els ajuntaments implicats. En el termini màxim de dos mesos des de la presentació de la memòria a càrrec del CERM, l'ACA es compromet a fixar les condicions d'execució, sense perjudici d'altres autoritzacions necessàries que preveu la legislació ambiental i que caldrà requerir atenent que una part de les actuacions es volen portar a terme en parcs naturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia