Infraestructures i serveis

medi ambient

seguretat

Protectors d’aus per evitar microtalls

Operaris d’Endesa estan realitzant aquests dies treballs a la línia elèctrica d’alta tensió, de 110 kW que uneix les subestacions de Mollerussa i Tàrrega per instal·lar-hi protectors per a les aus. A 12 metres d’altura els tècnics col·loquen un eix rotatiu amb unes barres en forma de pom, de manera que si els ocells hi volen fer un niu l’estructura gira i els ho impedeix.

La mesura, que s’aplica a les 70 torres que hi ha al llarg del tram de 17 quilòmetres, preveu la instal·lació d’un total de 490 dispositius, set en cada suport. A més a més, també es col·loquen uns plats de vidre damunt els aïllaments. D’aquesta manera es protegeix les aus de possibles electrocucions i es millora el servei als clients que molts cops poden percebre microtalls de subministrament causats per exemple pel contacte o les deposicions de les aus.

En aquesta zona els ocells que principalment provoquen problemes a la xarxa són les cigonyes amb els seus grans nius.

Els treballs es duen a terme en tensió; és a dir, sense tallar el subministrament de la línia. Aquest procediment és més complex però es fa per mantenir la qualitat del servei als usuaris. La intervenció suposa una inversió de 50.000 euros que millorarà el servei a 30.490 clients de les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, el Segrià i l’Urgell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia