Infraestructures

Infraestructures

Tot el Vallès fa pinya en contra del quart cinturó

Prop de 2.000 persones reclamen a Sabadell, amb el suport d'ERC i ICV, que s'aturi el projecte

Ridao reclama la titularitat de la ronda i Herrera qualifica d'“indecents” les presses per fer l'obra

Unes 2.000 persones segons l'organització, 800 segons la policia local, es van manifestar ahir al migdia pel centre de Sabadell per reclamar que s'aturi el projecte del quart cinturó, l'anomenada B-40, al seu pas pel Vallés, ja que l'estudi informatiu, que es va fer públic l'últim dia laborable de juliol i que ara es troba en període de recepció d'al·legacions, “és insolvent tècnicament, no justifica la necessitat de l'obra i incompleix la normativa mediambiental, perquè utilitza la del 2004”, segons va explicar ahir el portaveu de Campanya Contra el Quart Cinturó, Toni Altaió. La manifestació, precedida per una bicicletada, va tenir el suport explícit dels secretaris generals d'ERC i ICV, Joan Ridao i Joan Herrera, els quals van encapçalar la manifestació, al costat de la gran majoria dels membres del govern municipal de les Franqueses del Vallès (PSC) i de l'oposició (entre els quals hi havia CiU), malgrat que les respectives direccions nacionals avalen la construcció d'aquesta via ràpida.

Els portaveus de Campanya Contra el Quart Cinturó, l'ens cívic que clama contra la construcció del quart cinturó des de fa 18 anys, també va tenir el suport d'Unió de Pagesos i ASAJA, que van mobilitzar setze tractors per a la manifestació. L'acció va començar just davant de l'estació de rodalies Sabadell Centre. Al final del recorregut de la marxa, l'artista de les bombolles, Pep Bou, va llegir el manifest en contra del projecte. En el manifest, la plataforma ciutadana va reclamar la protecció del parc agrari del Vallès; un ús racional del sòl i el transport; una xarxa de mobilitat que prioritzi el transport públic; la millora de la xarxa secundària de carreteres, i la titularitat de la via que va ser plantejada per foment i que el govern, després de negociacions al si del tripartit, va acabar consensuant en el pacte nacional d'infraestructures que deixaria de ser una via ràpida per convertir-se en ronda periurbana.

Mentre Ridao anunciava a Sabadell la voluntat dels republicans que el govern assumeixi la titularitat de la via i d'assegurar que arribaran al contenciós per poder “girar com un mitjó el projecte”, Herrera deia que és “indecent que es posposi la connexió ferroviària a l'aeroport i es faci a corre-cuita una obra sense solta ni volta en ple segle XXI, amb el silenci còmplice del PSC i CiU”. Poques hores després la número dos dels socialistes, Montserrat Tura, deia a TV3 que és “absurd” que ICV i ERC es manifestin en contra de la construcció de la via.

LA FRASE

L'estudi informatiu del quart cinturó és insolvent tècnicament i vulnera el marc normatiu
Toni Altaió
Portaveu de la Campanya contra el Quart Cinturó


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.