Infraestructures

energia

La tuneladora de la línia de 400 kV, a punt d'entrar a la Catalunya Nord

Red Eléctrica creu que la setmana vinent s'haurà completat el primer quilòmetre de túnel de la interconnexió, que transcorre a l'Alt Empordà

La tuneladora Albera està a punt de completar la part altempordanesa del túnel de la interconnexió elèctrica. A principis d'aquesta setmana ha acabat ja els primers 800 metres de túnel, i Red Eléctrica calcula que la setmana que ve ja trepitjarà la Catalunya Nord. D'aquesta manera s'haurà perforat el primer quilòmetre dels quatre que ha de fer la tuneladora Albera, després de començar a operar a mitjan mes de febrer passat.

En total, el túnel de la línia elèctrica de 400 kV farà poc més de quatre quilòmetres. L'altra meitat anirà a càrrec de la tuneladora Canigó, que perforarà des de la boca nord i que a hores d'ara encara està pendent del muntatge. L'objectiu és que el túnel transfronterer de la MAT estigui acabat a finals del 2013, de manera que es pugui posar en servei durant el 2014. Segons el delegat a la zona nord-est de Red Eléctrica, Lluís Pinós: “Estem seguint el calendari previst, i de moment no ens estem trobant amb cap problema tècnic.” El fet que el túnel sigui paral·lel al del TAV ha permès aprofitar els coneixements geotècnics de la zona per on s'està foradant, i minimitzar així els riscos associats a les característiques del terreny. Mentrestant, fins després de l'estiu no es començaran les obres de la rasa per on passarà la línia soterrada entre Santa Llogaia i la boca del túnel. En canvi, les obres de l'estació transformadora de Santa Llogaia va més avançada.

LA FRASE

Estem seguint el calendari previst, i d'aquí a una setmana arribarem a la frontera
Lluís Pinós
delegat a la zona nord-est de red eléctrica

LA XIFRA

800
metres
és el que s'havia perforat fins a inicis d'aquesta setmana del túnel de la interconnexió elèctrica.

En breu, el tram de Bescanó a Santa Llogaia

Els propers dies està previst que surti a informació pública el projecte definitiu del tram de la línia de 400 kV de Bescanó a Santa Llogaia, com a pas previ a l'adjudicació de les obres. De fet, Red Eléctrica ja ha presentat el projecte als alcaldes aquestes últimes setmanes. D'altra banda, el ramal de Riudarenes continua pendent que es desencalli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.