Belltall ja té l'estudi d'impacte ambiental de la variant de la C-14, que preveu dos traçats

És una infraestructura reivindicada per l'elevada circulació de vehicles a l'interior

La Generalitat ha fet un pas endavant per millorar la xarxa de carreteres de la Conca de Barberà, concretament a la C-14 per Belltall, un projecte llargament reivindicat per diferents sectors. El consistori ha rebut l'estudi d'impacte ambiental, que presenta dues possibles alternatives: un traçat recorreria l'est del nucli i l'altre, l'oest. En el document, previ a la redacció del projecte, es detalla l'impacte mediambiental que suposarà aquesta nova infraestructura, que permetrà desviar el trànsit de vehicles encerclant el nucli i evitant molèsties als veïns, que ara veuen com els vehicles circulen a velocitats màximes per dins del terme. El president de l'associació de veïns, Pep Lloses, es mostrava esperançat amb el fet que el govern català hagi mogut fitxa, ja que un dels temors principals era com afectaria la construcció del futur centre intermodal de mercaderies de Montblanc pel que fa a la circulació de camions per l'interior.

L'estudi de l'impacte mediambiental esdevé un primer pas perquè el projecte agafi forma, i els dos traçats alternatius que s'estudiaran obren noves expectatives. El document recull l'impacte territorial i mediambiental que preveu el desenvolupament del projecte de la variant. Els elements que s'hi tenen en compte són: qualitat acústica, geologia i geomorfologia, hidrologia, vegetació, paisatge i patrimoni cultural. Del resultat de l'estudi, se n'ha de derivar un projecte que causi el menor impacte possible i que resolgui els problemes generats al llarg dels anys.

Passarà per votació popular

C.G. / N.R

Ja sigui per l'est o per l'oest, la junta de l'associació veïnal de Belltall dóna suport al projecte i aquest diumenge ha decidit convocar una votació popular –no vinculant– (de 9.00 h a 14.00 h a la biblioteca) juntament amb els regidors del poble per demanar l'opinió dels veïns i veïnes de les parts afectades; Sirolla (oest) i Teulera (est). Abans se'ls havia consultat mitjançant una enquesta electrònica penjada al portal web de l'entitat (www.belltall.net) per saber quines eren les seves preferències; un 70% va votar a favor de qualsevol de les alternatives presentades i la resta no va optar per cap de les dues. En qualsevol cas tindran l'oportunitat de dir-hi la seva en aquesta nova votació popular que s'ha convocat, el resultat de la qual serà transmesa posteriorment a l'Ajuntament de Belltall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.