Infraestructures

energia

Acaben les obres de les vàlvules de Susqueda

Endesa finalitza uns treballs que s'han allargat dos anys i mig

Modernitza la sortida d'aigua controlada al pantà

El pantà de Susqueda ja té les vàlvules noves i en marxa. Aquesta setmana ha acabat un procés de gran complexitat, que Endesa –responsable de la gestió de Susqueda– va començar a mitjan 2010, i que ha costat uns 4 milions d'euros. Es tractava de substituir les vàlvules originals del 1968, per on es deixa sortir de manera regulada l'aigua de l'embassament, per una estructura completament nova. De fet, inicialment estava previst que els treballs s'acabessin a finals del 2011, de manera que s'ha acumulat un retard d'un any. El motiu és que s'han hagut d'anar reformulant alguns dels projectes sobre la marxa, ja que cada vàlvula ha requerit d'una construcció especial per adaptar-la correctament a l'espai de la presa. En una ocasió, va ser per una diferència de només 10 centímetres.

Una altra complicació ha estat que en bona part d'aquest procés l'embassament ha tingut uns nivells d'ocupació molt elevats, i això ha dificultat la feina dels submarinistes que havien d'actuar per la part interior de la presa. Finalment, aquest dimecres es van fer les proves de sortida d'aigua finals, que van ser positives.

LA DATA

1968
és l'any
que van instal·lar-se les vàlvules al pantà de Susqueda, ara renovades per millorar la sortida d'aigua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.