Infraestructures

EQUIPAMENTS

La polèmica per la planta de Sant Jaume puja de to

L'equip de govern municipal acusa el Consell de la Garrotxa de fer “joc brut”, perquè, segons diu, l'ens comarcal ha amagat a la Generalitat la informació que no els convé

L'equip de govern de Sant Jaume de Llierca (Junts per Sant Jaume - AM) va acusar ahir el Consell Comarcal de la Garrotxa de fer “joc brut” en el cas de la ubicació de la planta de triatge d'escombraries comarcal, perquè –segons van dir– ha constatat que, a més de no informar correctament els alcaldes de la Garrotxa i no tenir en compte el parer de Sant Jaume, el Consell no ha facilitat a la Generalitat la part de la documentació tècnica que afavoreix els arguments del consistori. Aquesta presumpta irregularitat la van descobrir dilluns –van assenyalar– en la reunió que l'equip de govern va tenir amb el director general d'Urbanisme i la directora general de polítiques ambientals.

El Consell ha aprovat de manera inicial un pla especial per poder construir les instal·lacions en una finca de sòl rústic (can Coma de Baix), però l'Ajuntament no hi està d'acord perquè considera que la planta ha d'anar en sòl industrial. Segons el govern municipal, si fins ara el departament de Territori i Sostenibilitat donava per bo el criteri del Consell era perquè no li havien fet arribar documents, com ara les al·legacions presentades pel consistori o un recurs de reposició, entre altre material. “En adonar-se d'això, vam notar que l'actitud dels representants de la Generalitat va canviar. Ara, com a mínim, sabem que els que tenen l'última paraula estan ben informats”, va manifestar l'alcalde, Ferran Puig, en una compareixença davant la premsa en companyia d'altres membres del seu grup municipal i del diputat d'ERC Roger Torrent. L'Ajuntament de Sant Jaume confia que la Generalitat actuï de mitjancera i aconsegueix una solució per al conflicte. “Esperem que la Generalitat hi posi el seny que no hi ha posat el Consell Comarcal”, va concloure Puig.

La via judicial

Segons l'alcalde, el Consell de la Garrotxa s'està posant “en un mullader jurídic”, perquè considera que no té competències per aprovar un pla especial. Si el document s'aprova de manera definitiva, l'Ajuntament ho portarà als jutjats. Aquesta és una de les dues línies jurídiques que –va afirmar Puig– podrien utilitzar. L'altra és “la indefensió” del consistori en tota la tramitació del projecte. “I que consti que no tenim ganes d'anar als jutjats perquè suposarà una despesa econòmica que no convé, però no ens donen cap alternativa”, va lamentar.

El Consell calla

Davant d'aquestes acusacions, els responsables del Consell Comarcal de la Garrotxa, governat per CiU, ahir van limitar-se a dir que es continua treballant en la tramitació del pla especial. Actualment s'està en el període d'estudi de les al·legacions. El govern de l'ens comarcal sempre ha afirmat que està seguint els procediments correctes i que les decisions s'han anat prenent a partir de criteris estrictament tècnics.

LA FRASE

Sembla que la prioritat del Consell no sigui fer la planta, sinó fer-la en un lloc concret
Ferran Puig
ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.