Infraestructures

Adjudiquen el pas inferior a l'estació de tren de Caldes

Els treballs començaran d'aquí a un mes i valen 3,1 milions

Balliu diu que reclamen l'obra a Foment des de fa un any

El Ministeri de Foment ha adjudicat les obres del pas inferior a l'estació de tren de Caldes de Malavella a l'empresa Construccions Rubau SA. Els treballs tenen un cost de 3,1 milions d'euros i haurien de començar d'aquí a un mes, segons indica l'alcalde de Caldes, Salvador Balliu (CiU).

El batlle assenyala que l'Ajuntament reclamava a Foment que es fes l'obra des de fa un any. Considera que el municipi hi guanyarà “en seguretat”, perquè els usuaris del tren no hauran de creuar les vies per canviar d'andana.

Segons informa l'Ajuntament, Foment construirà el pas inferior a l'esquerra de l'edifici de l'estació venint des de l'avinguda Dr. Furest. L'accés es farà mitjançant unes escales que baixaran a un passadís que conduirà cap a l'altra banda. També s'hi instal·laran dos ascensors accessibles des de cadascuna de les andanes per a persones amb mobilitat reduïda.

Andanes elevades

L'alcalde també recorda que s'eixamplaran les andanes i s'elevaran, cosa que facilitarà el fet de pujar i baixar dels trens. Els treballs també inclouen la instal·lació d'unes marquesines i unes rampes d'accés des de l'avinguda de Catalunya, i un paviment especial de senyalització. Les obres són del pla de rodalies de Catalunya, dins del qual Foment intervindrà en vuit estacions gironines el 2015.

LA XIFRA

13
mesos
és el període d'execució del pas inferior de l'estació de Caldes, adjudicat a Construccions Rubau SA.

Mig milió de passatgers a l'any

L'estació de Caldes de Malavella és la tercera amb més passatgers de les comarques de Girona, darrere les de Girona i Figueres i davant de les Sils i Flaçà. Segons dades de Renfe, l'any 2013 hi va haver mig milió de passatgers, cosa que significava un increment d'un 17% respecte del 2012. Els números podrien haver augmentat aquest any a causa de l'entrada en funcionament, des del març, de trens directes que connecten Girona amb el Maresme i la Selva Marítima.

L'alcalde de Caldes considera que les millores a la infraestructura podrien fer augmentar encara més l'ús de l'estació. Balliu assenyala que a Caldes agafen el tren viatgers del Gironès i del Baix Empordà, entre altres comarques, ateses les facilitats per aparcar-hi el cotxe. Segons indica el batlle, alcaldable de CiU l'any que ve, hi ha un miler de places d'aparcament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.