Infraestructures

Sant Jaume millora la seva aigua potable

Ara la tracta en unes instal·lacions que ha costat 488.000 euros

Sant Jaume de Llierca ha estrenat una planta de tractament d'aigua amb què en millora la qualitat. Per les noves instal·lacions, que s'han construït a la part més elevada del veïnat del bosc de Can Puig, hi passa l'aigua provinent de la Miana (que fins ara es consumia, però no es tractava perquè és de gran qualitat) i la d'un pou situat a la vora del riu Llierca, que s'utilitzava només quan, normalment en èpoques de sequera, no en baixava prou de la Miana i que sí que cal tractar perquè conté força sulfats.

El polígon

El nou equipament ha costat 488.000 euros. La meitat del pressupost l'ha posada la junta de compensació del polígon industrial del Pla de Politger i la resta, la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament.

La implicació dels empresaris de la zona industrial en el finançament de la planta és perquè ells també la faran servir a curt termini. El projecte preveu que, enlloc de subministrar-se, com ara, de la captació del Gomarell (al terme de Montagut i Oix), les indústries agafin l'aigua de la mateixa xarxa que nodreix el nucli. Atès que creixerà el consum, es potenciarà la captació del pou del riu amb la construcció d'un de nou, amb un pressupost de 40.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia