Infraestructures i serveis

Una avaria deixa sense aigua una part de Residencial Park

L’Ajuntament finalment farà la canonada per portar aigua del centre a la urbanització i preveu que el projecte, que té un cost de 790.000 euros, estigui a exposició pública al mes d’agost

Una avaria en un pou ha provocat que, per tercer cap de setmana consecutiu, molts veïns de la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva no tinguin aigua o en tinguin en males condicions. Segons un informe que va fer arribar a l’alcalde, Josep Maria Ciurana, l’empresa gestora del servei, Rec Madral, dissabte es va espatllar el pou de les Perdius. El pou hauria anat perdent aigua des de fa unes tres setmanes, sense que l’empresa ho detectés. Rec Madral explica en el mateix informe –que ha fet públic l’Ajuntament– que confia saber avui els motius pels quals es va espatllar el pou, i que preveu que es repari abans de divendres.

Molts veïns es van queixar ahir que el cap de setmana no havien tingut aigua, i alguns van fer una petita concentració davant l’ajuntament, on els va atendre l’alcalde. Ciurana va explicar-los –segons es recull en un vídeo gravat per un veí, Antonio Ruiz Mulero– que finalment s’ha decidit tirar endavant la construcció de la canonada per portar aigua a la urbanització, que seria el primer pas per assumir la gestió sense haver de dependre de Rec Madral. L’Ajuntament ja va fer una reserva, en el pressupost d’aquest any, de 398.620 euros per a la canonada, però el projecte té un cost global de 790.000 euros, i disposa d’una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua de 361.000 euros.

Segons fonts municipals, el projecte ja podria estar a exposició pública al mes d’agost. La decisió de fer la canonada s’ha accelerat, en part, perquè, segons fonts municipals, l’Agència Catalana de l’Aigua ha fet arribar a l’Ajuntament una notificació segons la qual hauria de fer el projecte de canonada abans d’acabar l’any o si no perdria la subvenció.

La portaveu de la urbanització Residencial Park, Concepció Adán, va qualificar de “bestial” la incidència amb l’aigua: “Divendres i dissabte al migdia sortia negra, i a partir de llavors, ja sense aigua.” En el seu cas, Adán explica que no va tenir aigua fins ahir al matí però que hi havia veïns que a les quatre de la tarda encara no en tenien. “Estem al segle XXI, això ja no passa enlloc, i l’alcalde ens demana paciència perquè només fa dos mesos que és alcalde, però fa molt que l’Ajuntament ho sap”, va manifestar Adán ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia