Serveis

La Policia d'Almussafes realitza més de 2000 proves d'alcoholèmia

Els 26 controls preventius realitzats durant la tercera setmana de desembre s'emmarquen en la Campanya Nacional d'Alcoholèmia de la DGT

Tan sols 18 conductors dels 2.009 analitzats del 12 al 18 de desembre del passat any 2011, per part dels agents del Departament Policial d'Almussafes, han sigut sancionats per superar la taxa d'alcohol permesa per la llei. La Policia Local va formalitzar un total de 26 controls preventius en diferents zones del nucli urbà, terme municipal i polígons industrials, en el marc de la Campanya Nacional d'Alcoholèmia de la Direcció General de Tràfic.

El resultat global de la campanya duta a terme des del Departament Policial es valora de manera molt positiva, al detectar una gran conscienciació dels ciutadans respecte a l'obligació de no ingerir alcohol si pretenen posar-se al volant del seu vehicle, segons destaquen fonts policials. De fet, de les 2.009 proves d'alcoholèmia realitzades en horari matinal, vespertí i nocturn durant una setmana especial i complicada, donada la gran afluència de menjars i sopars d'empresa celebrades, tan sols un 0'895 per cent dels conductors analitzats van donar positiu en els controls i, d'ells, tan sols un parell d'automobilistes van sumar taxes que van derivar en la confecció d'atestat penal per infracció de l'article 379.2 del Codi Penal.

Durant els set dies destinats a la campanya, es van generar diversitat d'anècdotes com la detectada en el camí en direcció a una coneguda discoteca de la contornada, quan un automobilista va ser vist pels membres de la Benemèrita conduint amb signes d'haver consumit alcohol en grans quantitats. Traslladat a l'emplaçament en què els agents de la Policia Local estaven realitzant els corresponents controls d'alcoholèmia, el detingut es va negar a realitzar les proves, un fet que va derivar en la confecció per part de la Guàrdia Civil del Lloc d'Almussafes d'un atestat per presumpte delicte de negativa .

Curiós i rellevant va resultar, així mateix, el fet de la detenció d'un camioner al capdavant d'un tràiler, detingut a la 01'30 hores del passat dia 16 de desembre, septuplicant la taxa legalment establida per a la conducció dels professionals, del volant i del transport per carretera.

Des de la Direcció del Cos de la Policia Local se subratlla que estos controls, realitzats en zones amb una gran afluència de circulació viària, comporten més seguretat vial i demostren el compromís de l'Ajuntament d'Almussafes en el compliment de les seues obligacions quant al tràfic responsable.

A més de la missió específica que proposa cada campanya, el programa també possibilita un control exhaustiu de la documentació de tots els vehicles, especialment segur obligatori i ITV, i de les persones i zones que freqüenten. D'esta manera, els controls en els camins de trànsit rural en direcció a Benifaió o al Romaní servixen per a detectar el trànsit dels camions lleugers i furgonetes, aprofitant per a reforçar la presència policial quant a prevenció d'afanades de collites, i el control dels vehicles lleugers que solen accedir a les naus dels polígons industrials per a robar metalls que posteriorment són venuts com a ferralla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.