Serveis

serveis

La fibra òptica s'estendrà a tota la ciutat de Figueres a final d'aquest any

Movistar considera la capital de l'Alt Empordà prioritària per a la implantació de l'internet d'alta velocitat

El mes que ve començarà a instal·lar cablejat

La fibra òptica s'estendrà a tota la ciutat de Figueres abans d'acabar l'any. La companyia de telefonia Movistar ha considerat que és prioritària la implantació de l'internet de l'alta velocitat a la capital de l'Alt Empordà i ha anunciat que el mes que ve ja començarà a instal·lar cablejat.

En una reunió amb l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el primer tinent d'alcalde, Manuel Toro, representants de l'empresa han confirmat que tota la ciutat disposarà de fibra òptica a finals d'aquest any. Però algunes llars figuerenques ja es podran connectar progressivament a aquesta tecnologia a mesura que avancin els treballs d'instal·lació. Per fer-ho, s'usaran les connexions ja existents i per això es preveu que les obres i rases per fer passar el cable siguin mínimes. En la primera fase, l'empresa farà una anàlisi dels edificis existents i les seves necessitats per determinar si hi ha edificis on caldran obres per fer-hi arribar el cable.

La inversió forma part del pla de desplegament a tot l'Estat de la companyia de telefonia. Però el govern municipal ha destacat les gestions i l'interès mostrat. El consistori havia comunicat en diverses ocasions la necessitat que Figueres tingui fibra òptica. Segons el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Manuel Toro, “Figueres ha insistit a la companyia en la importància estratègica” de la implantació de la fibra òptica. Toro també diu que quan s'hagi concretat la connexió a l'autopista de la informació s'afegirà al tren d'alta velocitat i l'autopista AP-7.

Per part seva, l'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, considera aquest projecte com una “molt bona notícia per a la ciutat, els seus habitants i sobretot el sector empresarial”. “Disposar de fibra òptica ens permetrà ser més competitius a la vegada que disposem de més actius per atraure empreses al nostre terme municipal”.

LA FRASE

És molt bona notícia per a la ciutat. Disposar de fibra òptica ens permetrà ser més competitius
Marta Felip
alcaldessa de figueres

Forma part del pla d'expansió

L'empresa de telefonia Movistar té un pla a nivell estatal per a la implantació d'internet d'alta velocitat a través de la fibra òptica. El 2012, ja va anunciar a Girona que, entre l'any passat i aquest, totes les llars de la capital gironina tindrien accés a aquest servei i que hi havia la intenció d'estendre el servei. Es parlava en aquell moment de municipis com Salt, Sarrià de Ter o Sant Gregori, entre altres. L'objectiu era que Girona actués com a banc de proves per estrendre el servei. L'accés a internet que permet la fibra òptica és una velocitat de 100 megabytes. Movistar fa una oferta per 49 euros al mes a les llars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia