Serveis

Onze candidatures pels bars d'Empuriabrava

En el primer intent, el concurs pels serveis de la platja havia quedat desert

El termini de presentació de candidatures per gestionar set locals de bar i restauració a la platja d'Empuriabrava s'ha tancat aquesta setmana passada amb un resultat d'onze ofertes presentades. L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha posat a concurs, per una durada de 15 anys, la licitació d'aquests espais en dos lots. Les empreses que sortiran escollides pagaran uns lloguers d'entre 22.000 i 60.000 euros, segons la grandària dels espais. Aquests lloguers revertiran directament en les finances municipals per primera vegada, ja que anteriorment tots aquests serveis eren a mans una concessió privada gestionada directament des de la Demarcació de Costes sense que l'Ajuntament hi tingués res a dir ni se'n beneficiés.

Aquest és el segon intent de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries per posar a licitació aquests serveis: en el primer intent, durant el mandat anterior, el concurs va quedar desert. Per això des de l'Ajuntament, tot i que per ara no es coneix encara ni la identitat de les empreses que s'han presentat ni la qualitat de les seves propostes, l'alcaldessa, Assumpció Brossa, valora positivament el fet que s'hagin presentat onze ofertes. En les properes setmanes s'obriran els sobres per analitzar si les ofertes presentades responen a les condicions del concurs, i una comissió determinarà quines són les millors i que es quedaran les concessions.

A banda de poder millorar el preu dels lloguers que proposa l'Ajuntament, també es tindran en compte altres criteris: el plec de clàusules del concurs estableix una sèrie de punts que també seran
determinants, com per
exemple que els concessionaris hauran de finançar el cost d'una activitat esportiva o familiar a la platja, el nombre de treballadors que seran contractats, el tipus de material utilitzat (taules, cadires, jardineres), la imatge del negoci i la qualitat dels productes que es proposaran. En alguns dels locals que s'han posat a concurs s'hi hauran de fer obres, però tot i això l'Ajuntament confia que tots aquests espais podran obrir i funcionar amb normalitat a partir d'aquest estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia