Infraestructures i serveis

societat

medi ambent

Creix el nombre de platges a Barcelona amb bandera blava

La Generalitat valora les distincions i assegura que mantindrà l'aposta per una costa catalana de qualitat

Un jurat internacional va concedir a 28 platges de la demarcació de Barcelona el distintiu Bandera Blava, que les acredita com les que ofereixen millors instal·lacions i condicions ambientals. Aquesta xifra representa un increment de set platges respecte al 2015, ja que cinc zones de bany de Barcelona, dues de Pineda i una de Gavà es van afegir a la llista i només la platja de Llevant de Barcelona va perdre el distintiu. En canvi, el nombre de banderes atorgades als ports esportius de la demarcació va disminuir, després que el CN Vilanova perdés la distinció.

La Fundació d'Educació Ambiental, en col·laboració amb l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, es va encarregar de concedir els premis, que tenen reconeixement internacional. El jurat atorga els distintius en funció de la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, els serveis i la informació i educació ambiental que presenta cada platja o port esportiu.

L'increment del nombre de distintius obtinguts a la demarcació de Barcelona s'integra en el creixement aconseguit arreu de Catalunya. Els municipis costaners van rebre 122 banderes blaves, sumant les 98 concedides a les platges i les 24 atorgades als ports esportius. Tot i l'augment de distintius a Barcelona, la demarcació de Tarragona continua sent la més ben qualificada, amb 40 banderes rebudes.

La Generalitat va assegurar que mantindrà l'aposta per la qualitat de les platges i per uns ports capdavanters i sostenibles. El govern va destacar que l'Agència Catalana de l'Aigua va qualificar el 97% de les platges catalanes com a excel·lents. El Departament de Territori i Sostenibilitat va afirmar que la millora de les actituds cíviques havia permès evitar l'abocament i acumulació de residus a les platges, i va subratllar la importància de la col·laboració publicoprivada per convertir els ports en instal·lacions de primer nivell. Les qualificacions acrediten que l'estat de les platges de Barcelona és excel·lent i el nombre de banderes blaves rebudes aquest any ho confirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia