Serveis

Vidreres aprova “el final” de les empreses de l'aigua

El ple de l'Ajuntament va aprovar ahir la memòria de municipalització del servei, que en sis mesos legitimarà el consistori per expropiar la xarxa de l'aigua que ara gestionen dues empreses privades

L'Ajuntament de Vidreres va aprovar ahir la memòria de municipalització del servei de l'aigua, el primer pas per poder convertir en monopoli municipal aquest servei, que ara gestionen a les urbanitzacions les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes. A grans trets, la memòria exposa com s'abastirà d'aigua el municipi, amb una connexió amb el Pasteral; un sistema tarifari, que preveu uns preus diferents entre el nucli municipal i la Goba i la resta d'urbanitzacions, i un model de gestió 100% municipal. El sistema tarifari va ser el punt que va generar més debat, ja que els portaveus dels grups Vidreres per Tothom, Elena Valverde, i de Progrés per Vidreres, Francesc Jesús Becerra, van oposar-se que hi hagi tarifes diferents.

El president de la Comissió de l'Aigua i regidor responsable d'aquesta àrea, Francesc Baltrons, va destacar la importància de l'aprovació de la memòria assegurant que representa l'inici del final de la gestió de les empreses privades a les urbanitzacions. “Això vol dir que les empreses actuals tenen data de caducitat”, va assegurar. La memòria aprovada es farà arribar a la Generalitat i en sis mesos l'Ajuntament hauria de tenir el vistiplau, que si calgués legitimaria l'Ajuntament per expropiar la xarxa d'aigua que gestiona Rec Madral a les urbanitzacions, i que ha generat queixes reiterades, talls en el subministrament i la indignació veïnal.

Baltrons també va recordar que el procés per aprovar la municipalització de l'aigua ha estat “llarg i complex” i que l'equip de govern (CDC) sempre ha tingut la voluntat de donar-hi solució.

En relació amb la connexió amb el Pasteral, Baltrons també va explicar que aviat es preveu posar a licitació les obres de la primera fase del projecte per fer la canonada i l'arqueta de connexió amb el Consorci Costa Brava, que tenen un cost de poc més de 490.000 euros. Amb aquesta actuació es preveu que Vidreres deixi de necessitar l'aigua de Caldes de Malavella, municipi amb el qual Vidreres va firmar un conveni l'agost del 2014. “El projecte de l'arqueta demanava tramitacions complexes, i ara podem dir que tenim totes les autoritzacions”, va assegurar Baltrons. També va fer referència a problemes d'abastament que hi ha hagut a les urbanitzacions en les últimes setmanes, per una part causats per una “punta” de consum per Sant Joan, i també per avaries, i va assegurar que s'està pendent d'informes tècnics per aclarir quin va ser exactament el problema i evitar talls de subministrament en el futur.

Tot i aplaudir que s'aposti per la gestió municipal, tant Valverde com Becerra van criticar que es prevegin dues tarifes, fet que va originar una discussió entre els regidors i l'alcalde, Jordi Camps, i Francesc Baltrons. El regidor responsable de l'àrea, però va insistir que el que es proposa a la memòria és “un exemple de model tarifari”, i que en funció de les inversions que calguin hi haurà uns preus o altres. Becerra va insistir a saber si tothom “pagarà igual”, però Baltrons va respondre que encara no se sap. La diferència de tarifes estaria justificada en el cost d'impulsió de l'aigua a les urbanitzacions.

El portaveu de Vidreres Som Tots-ERC, Eduard Adrobau, va elogiar la proposta de municipalització, però va criticar “les formes”, ja que va considerar que els grups de l'oposició no han pogut participar en l'elaboració del document.

LA FRASE

Representa el final de les empreses que subministren aigua a Vidreres, tenen data de caducitat
Francesc Baltrons
Regidor responsable de l'aigua

LA XIFRA

490.000
euros
és el cost aproximat que tindran les obres de connexió de l'artèria de la Costa Brava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia