Infraestructures i serveis

Figueres busca com finançar el pla de rondes

Projecta dues rondes noves (nord-est i oest) i l’ampliació de la ronda sud per descongestionar el centre

Els treballs estan valorats en 11,6 milions d’euros

L’Ajuntament de Figueres busca finançament per tirar endavant el pla de rondes i descongestionar el trànsit al centre de la ciutat. L’Ajuntament projecta dues noves rondes (la nord-est i l’oest) i l’ampliació de l’actual ronda sud, l’única executada fins ara. En total, els treballs estarien valorats en 11,6 milions d’euros. Figueres té l’objectiu de “fixar les bases” durant aquest mandat per poder executar-les els pròxims anys però es marca com a “prioritat” la construcció de la ronda nord-est, valorada en 2,8 milions d’euros. De moment, ja s’ha reunit amb la Diputació de Girona, a qui ha presentat el projecte. Aquesta ronda ha de connectar la carretera de Llançà amb l’N-II, direcció la Jonquera.

Per completar-se i enllaçar amb l’estació de l’alta velocitat, però, hauria d’incloure el túnel sota el castell de Sant Ferran, projectat des de fa anys i que no està inclòs en aquest projecte. L’Ajuntament vol acudir a altres administracions, com ara la Generalitat i l’Estat, per aconseguir que es facin càrrec de l’obra.

La ronda nord-est proposa la connexió d’1,8 quilòmetres entre la rotonda de la carretera de Llançà –just on acaba la ronda sud–, la rotonda de l’Aigüeta –a la carretera de Vilabertran– i l’avinguda Perpinyà, a l’entroncament amb el carrer Portlligat, fins arribar a l’N-II, en direcció la Jonquera. De tot aquest tram, segons el govern municipal, el més urgent és el que ha de connectar la carretera de Llançà fins a l’Aigüeta.

També caldrà trobar finançament per tirar endavant els altres dos projectes, que sumen més de 6 milions d’euros. En concret, la ronda oest a la zona de l’Olivar Gran fins al sector industrial sud (2,6 milions d’euros) i l’ampliació de la ronda sud (3,6 milions d’euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia