Urbanisme

municipal

serveis

L'arxiu de Teià estrena seu a la masia de Can Llaurador

L'espai, que també dóna aixopluc a dependències municipals i aules de formació, s'obre finalment demà

L'Ajuntament ha aportat 70.000 euros per equipar l'edifici, que esponjarà l'activitat que fins ara assumia La Unió

Teià ja té finalment a punt la masia de Can Llaurador. Les obres de remodelació, finalitzades a principi d'any, s'han completat aquestes darreres setmanes amb la instal·lació del mobiliari i del sistema informàtic, entre d'altres, perquè el servei pugui començar a funcionar un cop s'obrin les portes demà. L'edifici del segle XVI ofereix una seu digna a l'arxiu municipal que contindrà documentació administrativa a partir del 1960 i els llegats particulars dels fons Batllori i Barrera. L'alcalde, Andreu Bosch (CAT-ERC), precisa que els fons històrics s'han cedit en comodat a l'Arxiu Comarcal, “que garantirà una conservació i accés òptims que a Can Llaurador no eren viables”. “L'espai que ens va quedar a la masia era massa petit per acollir-ho tot, però la cessió feta ens permet reclamar el retorn dels documents en un futur si es planteja una nova distribució de l'espai de la masia”, indica.

Les instal·lacions de Can Llaurador, però, també rebran diferents dependències municipals, com ara la regidoria de Cultura i l'Oficina de Català. “S'han habilitat aules de formació, en especial d'idiomes, i hi ha una sala polivalent i diferents despatxos pensats per a les activitats de les entitats”, assenyala l'alcalde. Aquesta distribució, segons Bosch, permet esponjar la intensa programació que havia de suportar la Casa de Cultura de La Unió, i que ara es concentrarà més en les disciplines artístiques com poden ser la música i la interpretació, i els tallers d'autoaprenentatge, salut o activitat física, entre d'altres. “Hem intentat trobar l'equilibri per optimitzar al màxim tots dos equipaments i donar el millor servei i la màxima oferta als usuaris”, destaca, i afegeix que “la voluntat del consistori és potenciar al màxim la vida social al municipi”.

La rehabilitació de la masia de Can Llaurador ha comportat un llarg procés que es va iniciar el 2013 i que ha tingut un pressupost d'obra de prop de mig milió d'euros que han finançat en el 95% la Generalitat i la Diputació. L'Ajuntament s'ha fet càrrec d'aquesta darrera etapa de condicionament de l'interior, amb una partida que puja a uns 70.000 euros. “Ha significat un esforç important per a l'Ajuntament, però estem satisfets dels resultats, i sobretot de l'ús que en podran fer els ciutadans”, assegura l'alcalde.

LA XIFRA

70.000
euros
és la partida assumida per l'Ajuntament de Teià en concepte de mobiliari i equipament de Can Llaurador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia